Anna Karenina Yeniden Antdob Sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi‘nin (ANTDOB) bu sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği Anna Karenina Balesi yeniden sahneleniyor.

Çaykovski‘nin müziği ile sahneye taşınan Anna Karenina balesi 12 Mart tarihinde Haşim İşcan Kültür Merkezi‘nde sanatseverle buluşacak. Rus aristokrasisine mensup Anna Karenina‘nın güvenli bir liman olarak gördüğü evliliği ve yasak aşkı arasında yaşadığı duygu fırtınasını anlatıldığı eserde Anna Karenina‘yı Müge Ünal , Alexei Vronsky‘i Tolga Burçak , Alexi Karenin‘i ise Cenk Şahinalp canlandırıyor. Murat Özdemir ‘Konstantin Levin‘, Esra Taner ‘Kitty‘ , Devrim Saraçoğlu ‘Stiva‘, Dilek Adamhaoğlu ‘Dolly‘ , Fadime Keskin ‘Kontes Vronsky‘ rolünde izleyici karşısında olacak. Rus dansını ise Kürşat Kılıç gerçekleştirecek.

Müzik düzenlemesini Guy Woolfenden‘ın gerçekleştirdiği eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Senaryosu ve koreografisi Andre Prokovsky tarafından yapılan eser Gilles Madion tarafından sahneye kondu. Eserde repetitörlük görevini ise Natalia Arobelidze üstlendi.Eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev‘e, ışık tasarımı ise Mustafa Eski‘ye ait.

Kaynak: İHA