Hasgür: Kılıçdaroğlu AK Parti'nin yüzde 50 civarında oy alacağını zımnen kabul ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talihsiz açıklamalarına devam ettiğini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, kendilerinin yüzde 50'ler civarında oy alacaklarını zımnen kabul ettiğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu’nun talihsiz açıklamalarına devam ettiğini söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, kendilerinin yüzde 50’ler civarında oy alacaklarını zımnen kabul ettiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 oy hedefine karşılık Kılıçdaroğlu’nun, “Söylesin... Yüzde 50’nin altına inersen istifa ederim diye söylesin bakalım.” dediğini hatırlatan Hasgür, “Ana muhalefet partisi genel başkanı, bu sözü söyleyerek AK Parti’nin yüzde 50’ler civarında oy alacağını zımnen kabul etmiş oluyor. Sekiz yıldır iktidarda olan bir partinin oy oranlarının düşmediğini, aksine arttığını kendi ağzıyla söylüyor. Normalde bu kadar süre iktidarda olan bir partinin yıpranması ve oy kaybetmesi gerekirken AK Parti, tam tersi yönde oy oranını arttırmakta. Bu durum da partimizin başarılı olduğunu ve halkın nazarında bu başarıların takdir edildiğini ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde yüzde 39 oy alan AK Parti’nin, genel seçimnde bu oranın çok üzerinde oyla iktidarını devam ettireceğini söyleyen Milletvekili Hasgür, Başbakan Erdoğan’ın net olarak, "Partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım." dediğini hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, “Madem hedefin iktidar, neden sen de, ‘İkinci parti olursam istifa ederim.’ diyemiyorsun?” diye soran İbrahim Hasgür, söz kendi istifasına gelince, "Parti organları karar verir." diyerek geçiştirdiğine dikkat çekerek, “İlkeli siyaset bu mudur?” dedi.