Milletvekili Demir: Sağlık hizmetlerini daha iyi şartlarda alabilmek için çalışıyoruz

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’u makamında ziyaret ederek Havza, Ladik, Terme, Bafra ve Evci’nin Sağlık Bakanlığı ile ilgili taleplerini iletti.



AK Parti Havza İlçe Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Karahan’ın da katıldığı ziyarette, Havza‘da yapılması planlanan hastanenin yeri konusunda görüşme yapıldı. Halihazırda hastane yapılması planlanan yer ile Vezirköprü yolu kenarındaki alternatif yer üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Her iki yerin avantaj ve dezavantajlarının masaya yatırılmasının ardından, mevcut yerin daha verimli olduğu görüşüne varıldı. Zira alternatif yer olarak gösterilen alanın yüksek kamulaştırma bedellerine mal olacağı ve bunun da ödenek sıkıntısına neden olacağı tespiti yapıldı.
Terme Devlet Hastanesi‘nin KBB, Çocuk, Göz, Ortopedi ve Göğüs Hastalıkları doktor ihtiyaçları Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’a iletilerek ilk atamalarda bu kadroların açılması istendi.

Evci Belediye Başkanı Mustafa Gökçe’nin, Evci Sağlık Ocağı‘nın tamiratına ilişkin ilettiği taleple ilgili olarak, Bakanlık Müsteşarı Nihat Tosun; Sağlık İl Müdürlüğü kanalıyla bu işin yapılabileceği bilgisini vererek sağlık il müdürüne talimat vereceğini söyledi.
AK Parti Ladik İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kamil Yenice; TOKİ tarafından yaptırılacak olan hastanenin ilçe açısından önemine vurgu yapılarak, bu konuda Bakanlık Müsteşarı Nihat Tosun da destek istedi.
Bafra Ağız Diş Sağlık Merkezi Müdürü Enis Şahin ise bugüne kadar verilen ödeneklere teşekkür ederek, inşaat ve demirbaş alımı için ekstra ödenek talep etti.
Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Cemal Yılmaz Demir; “Sağlık önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Gelen talepleri ilgili bürokratlarımıza doğrudan ileterek, bölgemizin standartlarını daha da yukarı çıkarmak istiyoruz. Sağlık hizmetlerini daha iyi şartlara kavuşturabilmek adına bakanlık imkanlarını zorlayarak, çok daha iyisini milletimize sunmak istiyoruz. Ama sonuçta bu imkan meselesidir, imkanlarımızı sonuna kadar zorladığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.