Edirne Belediyesi yüksek katlı binalar için yeni itfaiye aracı alacak

Edirne Belediyesi sayıları her geçen gün artan yüksek binalardaki muhtemel yangınlara müdahale için yeni itfaiye aracı almayı planlıyor.



Genellikle 5 katlı binaların yoğunlukta olduğu şehirde son yıllarda yüksek katlı binalar yapılmaya başladı. Şu anda 8 ile 10 katlı binaların yapımına izin veriliyor. İznin verilmesiyle birlikte binalar yükselmeye başladı. Şehrin yeni gelişimin alanlarında 15 katlı binaların yapımı için ise talepler gelmeye başladı.

Ancak binalar yükselirken itfaiye aracındaki merdiven yükseklikleri yetersiz kalıyor. Edirne Belediyesi bunun üzerine yüksek katlı binalardaki muhtemel yangınlara müdahale edebilecek yeni itfaiye aracı almayı planlıyor.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehirde 10 katlı binalara izin verdiklerini ve yakında 15 katlı binaların yapımı için talep gelmeye başladığını söyledi. Gelen taleplere genelde izin verdiklerini anlatan Sedefçi, ancak itfaiye konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.
Sedefçi, “Şu an kullandığımız itfaiye aracımızın 45 metre yükseklikte merdiveni var. Bunun için bize en 60, 70 veya 80 metrelik bir itfaiye aracına ihtiyacımız var. İtfaiyenin bedeli de en azından 800 bin TL civarında. Belediyenin tek başına bunu almaya gücü yok, ama 15-20 katlı binaları yapanlardan destek alarak bir itfaiye aracı almayı planlıyoruz. Çalışmalarına hemen başlamamız lazım. En geç bir yıla kadar bu yapılar iskâna açılacak o zaman ciddi sorunlar yaşamaktansa ciddi tedbir almakta fayda var. En kısa zamanda arkadaşlar görüşerek düğmeye basacağız.” dedi.

Şu anda itfaiyede çalışan çok kaliteli personele sahip olduklarını kaydeden Belediye Başkanı, “Uzman personelimiz var. Şu an aldığı eğitimlerin yeterli olduğunu düşünüyorsam da eğitimin sınırı yoktur. Yeni şeyler öğrenmek durumundayız. Arkadaşımız yurtdışına Bulgaristan, Yunanistan, Almanya’ya göndererek oradaki itfaiyecilerle işbirliği yaparak yeni şeyler öğrenmeye çalışıyor. Bu şekilde bir çalışma içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.