Bakan Demir: Türkiye yurtdışı inşaat sektöründe Çin‘den sonra ikinci
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye’nin yurt dışı inşaat sektöründe Çin’den sonra ikinci olduğunu söyledi.Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, 100. Yıl Fuar Alanı‘nda düzenlenen Adana İnşaat 2011-5. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş
BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS SERGİLEDİK
Türkiye‘de özellikle inşaat alanında büyük ilerlemeler yaşandığını anlatan Bakan Demir, "Bugün açtığımız fuar bu açıdan da önemli. Türkiye‘de inşaat sektöründe çok başarılı çalışmalar yaptık. İmkan ve kaynakları çok iyi realize ettik. Bunu Türkiye’ye ve dünyaya gösterdik. 2009 ve 2010 yıllarında uyguladığımız politikalar bugün bu fuarın başarılı olmasına zemin hazırlamıştır." diye konuştu.
Geçen yıllarda beklentilerin üzerinde bir performans sergilediklerini dile getiren Bakan Demir, 2011 yılının Ocak ayı verilerinde bile bu büyük başarının rahatça görülebileceğini ifade etti.
Demir, "İnşaat sektörü lokomotif sektördür. Biz yurt içinde olduğu kadar yurt dışı inşaat yapım faaliyetlerinde de büyük başarılar elde ettik. Alt yapıdan üst yapıya, enerjiden bir çok sahaya kadar, kamu yatırımlarında kırsal ve kentsel altyapıda, toplu konut yapımında belediye yatırımlarında ve adliye yapımlarında büyük hizmetler gerçekleştirdik. Bu sektörlerde çalışanlara da gereken desteği verdik. Çin’den sonra Türkiye ikinci sıraya yükseldi. Yurt dışı inşaat sektöründe Çin’den sonra ikinciyiz. Türkiye yapı malzemeleri sanayi alanında dünyada en iyi gelişen ve kendisini merkez konumuna getiren bir ülkedir." diye konuştu.
Vali İlhan Atış da Adana‘nın özellikle inşaat sektörü açısından çok büyük hizmetlerle donatıldığını ve adeta bir şantiyeye döndüğünü söyledi. Vali Atış, şehrin her yönden kalkınmasında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir‘in büyük desteğinin olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise konuşmasında, bölgesel işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, Mersin, Osmaniye, Hatay gibi komşu illerle her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Aldırmaz, “Komşu illerimizden fuarlarımıza destek bekliyoruz. Biz de komşu illerimize destek vermeye hazırız.” dedi.
Bakan Demir, öğleden sonraki programında ise Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi‘ndeki ‘‘Yapılarda Enerji Kimlik Belgeli Yeni Dönem‘‘ konulu toplantıda konuşacak.
