İşsiz çok ama iş garantili meslek kursuna giden yok (Özel)

Günlük 15 lira yevmiye ve istihdam garantili meslek edindirme kurslarına ilgi beklentileri karşılamadı. İşsizler ilgi göstermeyince Ankara’da 100 bin kişi için hazırlanan 6 tam donanımlı okul ve öğretmenleri boş kaldı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nu



SAĞLIK SİGORTASI YAPILIYOR
Ankara’da işsizleri meslek sahibi yapmak için 6 okulun özel olarak donatıldığını öğretmenlerin özel olarak meslek içi eğitime tabi tutulduğunu ifade eden Özdebir, buna karşılık şu ana kadar müracaat eden kişi sayısının 600’de kalmasından şikayetçi oldu. Bunlardan mülakata katılanların sayısının 100’ü bile bulmadığını vurgulayan ASO Başkanı, “Mülakat içinden de bu işe uygun kişi sayısı da 60-70’ler civarında. Son derece vahim bir durum. Ankara’da şu anda böyle bir eğitime 100 bin kişinin müracaat etmesi lazım.” diye konuştu.
Meslek edindirme kurslarının yüzde 90 istihdam garantili olduğuna işaret eden Nurettin Özdebir, 6 ay süren eğitim boyunca işsizlere sigorta yapıldığını, günlük de 15 lira yevmiye ödendiğinin altını çizdi. Özdebir, “Maalesef katılım son derece az. Bunun temelinde eğitim sistemi yatıyor. Özel sektörün yeniden yapılandırılması yanında eğitim sisteminin de gözden geçirilmesi geçerli bir mesleğe dayanan eğitim sistemi oluşturmamız lazım. Beceri sahibi olmasını sağlamak lazım.” ifadelerini kullandı.