Sağlık-Sen: 4/C’linin de ailesi var

Sağlık-Sen, sözleşmeli personele Torba Yasa Tasarısı ile tanınan aile yardımı hakkından 4/C’lilerin de yararlanması talebiyle Maliye Bakanlığı’na başvurdu.



Sağlık Sen’den yapılan yazılı açıklamada, kadrolu memurların yararlandığı 113 TL’lik aile yardımı hakkının Torba Yasa Tasarısı ile sözleşmeli personele de tanındığı hatırlatıldı. Eşi çalışmayan sözleşmeli personele ödenecek aile yardımı ile ilgili yasal düzenleme yapılırken 4/C’lilerin kapsam dışı bırakıldığı belirtilen açıklamada, “Sağlık-Sen, 4/C’lilerin aile yardımı hakkından yararlanması talebiyle Maliye Bakanlığı’na başvurdu.” denildi.

Açıklamada, sözleşmeli personele tanınan, aile yardımı ve hizmet sözleşmelerinden damga vergisi muafiyeti haklarından 4/C’lilerin yararlandırılmamasının büyük haksızlık olduğu vurgulandı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Bakanlar Kurulu‘nun alacağı bir kararla 4/C’lilerin de aile yardımı ve damga vergisi muafiyetinden yararlanabileceğini kaydetti. Kaçar, “Devlet, kamu hizmetinde çalıştırdığı personeline ayrımcılık yapmamalıdır. Bakanlar Kurulu‘nun ivedilikle alacağı bir kararla, 4/C’liler de diğer sözleşmeli personel ile birlikte aile yardımı almaya başlamalıdır.” dedi.