34 kişilik itfaiye eri kadrosu için 102 aday belirlendi

Tekirdağ‘ın Çorlu Belediyesi, Çorlu İtfaiye Müdürlüğü‘nde görevlendirilmek üzere alacağı 34 itfaiye eri için sözlü ve uygulamalı sınava hak kazanan adayların listesini belirledi.



Listeler 27-28 Ocak 2011 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve KPSS‘lerden 80 puan ve üzeri puan almış adaylardan başarı sırasına göre belirlendi. KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday tespit edildi. Lisans mezunu 36 aday, ön lisans mezunu 21 aday, ortaöğretim mezunu 45 aday 17 Şubat 2011 tarihinde sınava girecekler.

Sınava çağrılan adaylar için düzenlenecek olan sınava giriş belgesi 16 Şubat‘ta Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü‘nden alınacak. Sınavda adaylara, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularında sorular sorulacak. Ayrıca sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara Belediye İtfaiye Yönetmeliği‘nin 16. maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi yapılacak.

Sınav sonucuna göre 12 fakülte mezunu, 7 yüksek okul mezunu, 15 lise ve dengi okullardan mezun olan toplam 34 itfaiye eri alınacak. Çorlu Belediyesi‘nde 27-28 Ocak tarihinde, 34 itfaiye eri kadrosunda işe girebilmek için aralarında mimar ve mühendislerin de bulunduğu 2 bin kişi müracaat etmişti.