Kadın Polis, Gasp Zanlısını Facebook’tan Yakalattı (özel)

Fatih’te, girdiği evin sahibini silah kullanarak gasp ettiği öne sürülen şahsı polis, sosyal paylaşım sitesi facebook aracılığıyla yakaladı.

Kadın Polis, Gasp Zanlısını Facebook’tan Yakalattı (özel)
Zanlıyı sanal ortamda arkadaş olarak ekleyen kadın güven timi, yaklaşık 15 günlük yazışmanın ardından şüpheliyle buluştu. Yeni bir kız arkadaşı edindiğini sanan zanlı yaka paça gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Gedikpaşa’da 14 Kasım 2011 tarihinde bir eve giren saldırgan, ev sahibi Hayrettin Yıldırım’ı (16) silahıyla tehdit edip, tabancasının kabzasıyla başına vurduktan sonra, daireden bir cep telefonu alarak kaçtı. Şahıs, kaçmadan önce ev sahibine “Benim adım Fatih. Beni herkes tanır.” diyerek Yıldırım’a gözdağı verdi. Olayın ardından polis ekipleri saldırganı yakalamak için soruşturma başlattı.

Saldırganın izini adım adım süren güven timleri, facebook’ta da araştırma yaptı. Timler, mağdurun söylediği ‘Fatih’ isminden yola çıkarak, zanlıyı teşhis etmeye çalıştı. Fatih ismindeki şahısların profillerini, büyük bir sabırla inceleyen ve bu profilleri mağdura gösteren polis ekipleri, müştekiden “Beni gasp eden buydu.” cevabını alınca operasyonun düğmesine bastı.

SAHTE PROFİL OLUŞTURULDU
Şahsı yakalamak için sahte bir kadın profili oluşturan ekipler, sosyal paylaşım sitesinde zanlıyı arkadaş olarak ekledi. Zanlı, arkadaşlık teklifini kabul edince, sohbet 15-20 gün devam etti. Şüpheli, karşısındakini görmek isteyince kadın güven timi devreye girdi ve zanlıyla webcam aracılığıyla görüntülü konuşuldu. Şahsın iyice güvenini kazanan kadın güven timi, dün akşam saatlerinde Aksaray’da bir kafede buluşma ayarladı. Kadın polis memuru da buluşma öncesi kafeye giderek, şahsı beklemeye başladı. Büyük umutlarla kafeye gelen uyuşturucu bağımlısı Fatih G. (29) polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

SİLAHI 500 TL’YE SATMIŞ
İlk sorgusunda yaptıklarını kabul eden zanlı çalmış olduğu cep telefonu ve olayda kullandığı silahı Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de birisine sattığını söyledi. Yapılan çalışmalar sonrası saldırganın silahı 500 TL’ye sattığı şahsı bulan ekipler, tabancaya da el koydu. Şahsın eve silah zoruyla girdiğini belirten Hayrettin Yıldırım, zanlının ilk önce bilgisayarı almak istediğini, ancak cihazın büyük olması sebebiyle alamadığını ifade etti. Zanlının silahının kabzasıyla kafasına vurduktan sonra kendisinin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Yıldırım, şüphelinin bir cep telefonunu çaldıktan sonra kaçtığını kaydetti.
Hırsızlık ve uyuşturucu suçlarıyla ilgili çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen zanlı, adliyeye sevk edildi.