Suriye, Nusaybin Sınır Kapısı'nı Kapattı

Suriye, Mardin`in Nusaybin ilçesinden Türkiye`ye açılan Nusaybin Sınır Kapısı`nı bu sabahtan itibaren `bakım ve onarım` gerekçesiyle giriş-çıkışlara kapattı.

Suriye`ye geçmek üzere sınır kapısına gelen her iki ülkenin vatandaşları, kapının kapatılması sebebiyle saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin, kapının kapatılması üzerine Suriyeli gümrük yetkilileriyle görüşme yaptıklarını belirterek, "Suriyeli yetkililer, onarım ve bakım çalışmalarını gerekçe göstererek kapıyı kapattıklarını söyledi. Bizim tarafta memurlarımız şu anda görevlerinin başında. Bizim tarafta herhangi bir sıkıntı yok. Suriye tarafı kapıyı açması halinde geçişler normale dönecek.” dedi.

Bu arada, Suriye`ye geçiş yapmak üzere Nusaybin Sınır Kapısı`nda, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye`nin sınır kapısını açmasını beklemeye başladı. Türkiye tarafında kalan Suriye uyruklu Muhammed Ahmet, akraba ziyaretine geldiğini bu sabah Suriye`ye dönmek üzere geldiği sınır kapısından içeri alınmadığını belirtti.