Denizli'de Gençlere Teknoloji Destekli Girişimcilik Eğitimi Verildi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sürdürülen, Habitat, Intel ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan Teknoloji Destekli Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamlayanlara, törenle sertifika verildi.

Denizli'de Gençlere Teknoloji Destekli Girişimcilik Eğitimi Verildi
Gençlerin girişimcilik algısının ve bilgisinin geliştirilmesi amacıyla ulusal çapta sürdürülen projenin sertifika töreni, Kent Konseyi hizmet binasında yapıldı. Törene Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Gençlik Meclisi üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Bugüne kadar Gençlik Meclisi’nin çok önemli projelere imza attığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Çınar, gençlere yol gösterici olmayı amaç edinmiş ve bu yöndeki çalışmalarını gün geçtikçe arttırmaya yönelen Gençlik Meclisi’nin, ulusal anlamda sertifika verme törenini ilk kez düzenleyerek Denizli’nin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Eğitmen eğitiminde de Denizli’nin evsahipliği yaptığını vurgulayan Çınar, “Eğitimlere beş şehirden dörder kişi katıldı. Türkiye’de bu eğitimlere, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi öncülük etti. Eleştirel düşünme, teknoloji okur yazarlığı, işbirliği ve çalışma gibi fikirlerin ön planda tutulduğu bir eğitim dönemi başarıyla tamamlandı. İlerleyen dönemde dört eğitmenimiz ve daha çok katılımcıyla eğitimler devam ettirilecek. Derslerimiz, Kent Konseyi binasındaki bilgisayar laboratuvarında verilecek. Başvuruların, Kent Konseyi binasına gelinerek yapılması gerekiyor.” dedi.