Cinler oyunculara veya seyircilere musallat olur mu?

“Musallat 2”yi ilk üç günde 115 bin 969 kişi izledi. Peki, bu tür işler oyunculara, set ekibine ya da seyircilere musallat olur mu? İlahiyatçı Arif Arslan yanıtladı.

Cinler oyunculara veya seyircilere musallat olur mu?
2 Aralık’ta vizyona giren psikolojik gerilim türündeki sinema filmi “Musallat 2”, ilk üç günde 135 salonda 115 bin 969 kişiye ulaşarak ‘sezonun film kopya sayısına göre’ en iyi açılış yapan Türk filmi oldu. Peki, bu tür işler oyunculara, set ekibine ya da seyircilere musallat olur mu? İlahiyatçı Arif Arslan yanıtladı.

TV8 ekranlarında yayınlanan Sema Eren ile Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu Böyle Bir Şey Var Mı? programının bugünkü bölümüne Musallat 2 filminin oyuncuları ve İlahiyatçı Arif Arslan konuk oldu.

2004 yılında seyirciyle buluşan "Büyü" filminin galasında yangın felaketi olmuş ve çoğu insan zarar görmüştü. Bu tür işler oyunculara, set ekibine ya da seyircilere musallat olur mu? Musallat 2'nin oyuncuları sette bazı kazalar yaşadığını belirttiler ama bunu bu olaya bağlamak istemediklerini söylediler. Arslan ise, cinler ve büyü ile ilgili bilgiler verdi.

"CİNLER BİZİM PARALELİMİZDE YAŞIYOR AMA İSTEDİKLERİ ZAMAN YANIMIZA GELEMEZLER"


"Halk arasında ismi söylenince gelir derler ama öyle bir şey yok" diyen Arslan, "Onların kendilerine göre belli kuralları var, yaşadıkları bir alem var. Bizim paralelimizde yaşasalar bile o paralelden buraya geçmek için belli donelere, belli yetkişlere ihtiyaçları vardır. Yani onlar perde gerisine itilmişlerse, Allah onlara o emri vermişse istedikleri zaman bu tarafa geçemezler, bu bir. İkincisi, kendilerine hizmet ettirebilecekleri insanları bulurlarsa diyaloğa girerler. Halk arasında bu tür insanlar vardır ama onların da çok büyük tavizler vermesi gerekiyor, onlara itaat etmesi, onların şartlarına uyması gerekiyor. Kalbinde zerre kadar iman bulunan bir insan onlara kayıtsız şartsız teslim olmaz. Teslim olmazsan da seni sürekli yanıltırlar" şeklinde konuştu.

"KÖTÜ KELİMLER CİNLERİ TAHRİK EDEBİLİR"

Arslan şöyle devam etti:

"Büyü filminin galasında çıkan yangına bağlarsak; onlarla ilgili diyaloglarda kötü kelimeler bunları tahrik edebilir. Asabi tipleri vardır, terörist tipleri vardır yani laf kaldıramayan tipleri vardır, bunlar da zarar verebilir.

Cinlerin insanlara musallat olması mümkün ama durup duruken musallat olmazlar. Birilerinin yönlendirmesi gerekiyor. Bu da büyü ile olur. Yani insan ruhuna müdahale 7 büyük günahtan ikincisidir. Kaldı ki, onlara karşı peygamberimiz Ayetel Kursi, Felak ve Nas surelerini tavsiye diyor." BEYAZ GAZETE

Cinler oyunculara veya seyircilere musallat olur mu?