Fem Dershanesi, Van Merkezde Eğitim Vermeye Başladı

Van`da yaşanan depremlerin ardından uzun süredir ara verilen eğitim öğretim, Van merkezi ile Erciş ilçesinin dışındaki ilçelerde başladı.

Van merkezdeki okullar açılmazken Çağlayan FEM Dershanesi, depremden sonra Van’da kalan öğrencileriyle bugün eğitime başladı.
Van`da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından tatil edilen okullarda ilk kez bugün ders zili çaldı. Van merkezi ile Erciş ilçesinin dışındaki ilçelerde okullar mevcut kapasitenin çok altında öğrenciyle ders başı yaptı. Meydana gelen depremlerde bir özel dershane tamamen yıkılırken diğer dershaneler de eğitim veremez duruma geldi. Bugün Van ve Erçiş dışında eğitime başlayan okullarla birlikte Çağlayan FEM Dershanesi de eğitime başladı. Çağlayan FEM Dershaneleri Genel Müdürü Sezai Buğaz depremden sonra kalan 750 öğrenciyle eğitime başladıklarını söyledi. Deprem öncesinde 3 bin 200 öğrencileri olduğunu dile getiren Buğaz, "700-750 öğrencimiz kaldı. Bu öğrenciler de aileleri taşınmayanlar. Tabi dershane eğitimi alıp sene sonundaki sınava hazır olmaları gerekir. Biz de bugün itibariyle kalan öğrencilerimizi burada eğitime başlattık. Öğrencilerimizin yüzde 70`i diğer illere taşındı. Bunları diğer illerdeki FEM şubelerine aynı şartlarda nakil ettik.” dedi.
Dershanenin Türkçe öğretmeni Hanifi Birişik, öğrencilere bu dönemde sahip çıkmanın önemli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin önemli bir sınava hazırlandıklarını dile getiren Birişik, “Bu dönemde onlara sahip çıkmak, onların yanında olmak bizim için önemli. Zor şartlar altında ders çalışmaya çalışıyorlar. Diğer yandan da depremler sürekli olmaya devam ediyor. Bundan sonraki süreçte bunların azalacağına inanıyoruz. Çocuklarımızı en güzel şekilde sınava hazırlayarak yanlarında olmayı arzu ediyoruz.” diye konuştu.

İki haftadan beri dershanede etüt gördüklerini söyleyen Fem Dershanesi öğrencisi Selma Başdinç, “Diğer arkadaşlarımıza göre çok eksiğimiz var. Onları kapatmaya çalışıyoruz. Hocalarımızda bize bu konuda yardımcı oluyorlar. Normalde haftada 4 günde eğitim görürken şimdi artık 5 gün eğitim göreceğiz. Böylece ders açığımızı kapatıp sınava gireceğiz.” dedi.

Öğrenci Hanifi Kaval da depremde psikolojilerinin bozulduğunu ancak hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.