Ayvalık Pir Sultan Sosyal Etkinliklere Ara Vermiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Derneği Şubesi sosyal aktivitelerini aralıksız sürdürüyor.

İlçede yaklaşık 2 yıl önce kurulan dernek, Ayvalık Belediyesi’ne ait Perakende Sebze Hali Üzerindeki yeni dernek binasına taşındıktan sonra yeni aktivitelerine hızlı başlamış görünüyor. Henüz yeni dernek binasının resmi açılışı yapılmayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’nde bu yıl; bağlama başta olmak üzere, Türk Halk Müziği Koro çalışması ve Semah kurslarının verileceği kaydediliyor.Dernek şubesinin bu yıl vereceği kursları ise İsmail Özden ve Deniz Eriş’in vereceği öğrenildi.Bağlama kurslarına şimdiden 20 kursiyerin kayıt yaptırdığı belirtilirken, derneğin önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurulda son anda bir değişiklik olmazsa 7 kişilik yeni yönetim kurulunun 5’inin kadın yöneticilerden oluşacağı kaydedildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, Alevi geleneği ve inancının temel taşlarından biri sayılan semah kurslarını da bu yıl daha ciddi bir şekilde Ayvalık halkıyla buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
Kaynak: İHA