Down Sendorumlular Kafede Servis Elamanı Olarak Çalışacak

Adana’da Kadın Eli Derneği’nce hazırlanan `Down Kafe ve Kadın Emeği Projesi` kapsamında 10 down sendromlu bireyin servis elemanı olarak çalıştığı kafe hizmete açıldı.


İçişleri Bakanlığı’nın 50 bin TL destek verdiği proje ile down sendromlu gençlerin topluma kazandırılması amaçlanıyor. Seyhan ilçesinin Cemal Paşa Mahallesi’nde hizmete giren Down Kafe’nin açılışında konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, engellilerin sosyal yaşama uyumları, kendi ayakları üzerinde durmaları için çalışmaların yapıldığını söyledi. Faaliyete geçen kafede kadın ve down sendromluların günün beli saatlerinde vatandaşa hizmet sunacaklarını anlatan Avcı, “Böylece onlar bizlere daha yakın olacak ve sosyal yaşama uyumun en güzel örneğini gösterecekler.” dedi.
Kadın Eli Derneği Başkanı Zeynep Serap Baltacı ise İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen Down Kafe ve Kadın Emeği Projesi ile downlu çocukların servis elamanı olarak, kadınların ise mutfakta çalışacaklarını kaydetti.
İki grubun üretimlerini ekonomik katkıya çevireceklerine işaret eden Baltacı,“Projemiz 500 proje arasında kabul edildi. Başka illerde belediyeler tarafından açılan benzeri kafeler Adana’da bir ilktir. Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Halk Eğitim Merkezi, İzcilik Derneği’nden ayni ve manevi yardımlar aldık. Bu projenin devamını getirmek için destek bekliyoruz. Burada 10 down sendromlu çocuk takı tasarımı yapıp, burada satacak.”diye konuştu.
Organizasyona CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ile çok sayıda davetli katıldı. Daha sonra misafirler down sendromluların servis ettiği yemekleri yedi.