Başbakan Yardımcısı Arınç'ın Eskişehir Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Meclis başkanlığım dönemimde yabancı dili bilmediğim için çok zorluk çektim.

İçim hep cız ediyordu. Başkanlığım bitince eşimle bir yabancı dil kursuna kayıt oldum. İngilizce öğrendim. Ama kullanmayınca unuttum" dedi.

Eskişehir`de Anadolu Üniversitesi (AÜ), Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu ve Cambridge University Press işbirliği ile gerçekleştirilen `Uzaktan İngilizce Dil Eğitim Programı`nın açılış ve tanıtımı gerçekleştirildi. TRT Okul`dan yayınlanacak programın tanıtımına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, Prof. Dr. Orhan Oğuz ve davetliler katıldı. Bir konuşam yaoan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, meclis başkanlığı döneminde yabancı dil bilmediği için zorluklar çektiğini söyledi. Arınç, Yabancı dilin insan hayatında büyük önem taşıdığını belirtti. Arınç, "Meclis başkanlığım dönemimde yabancı dili bilmediğim için çok zorluk çektim. İçim hep cız ediyordu. Başkanlığım bitince eşimle bir yabancı dil kursuna kayıt oldum. İngilizce öğrendim. Ama kullanmayınca unuttum. Şimdi İngilizce`yi unutsam da, Türkçe`yi çok iyi biliyor ve kullanıyorum" ifadelerinikullandı.

TRT, Anadolu Üniversitesi ve Cambridge University Press işbirliğiyle yapılan `Uzaktan İngilizce Dil Eğitim Programı` projesini çok olumlu ve faydalı bulduğunu Arınç, "Uzaktan yabancı dil eğitiminin başlayacak olması, beni çok mutlu ediyor. Güzel bir çalışma. Çok mutlu oldum ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların devam etmesini istiyorum" dedi.

TRT`nin önemli bir kuruluş olduğunu, kamu yayıncılığı yaptığını söyleyen Bakan Arınç, "TRT sürekli gelişme içerisinde. 14 kanalı ile dünya ülkelerine yayın yapıyor. Yaptığı çalışmalarla da takdir ve beğeni topluyor. Türkiye`den dünyaya, dünyadan Türkiye`ye her geçen gün gelişerek haber akışını sürdürüyor. Bu kurum, `bir insan, bir lisandır` sözüyle hareket ediyor. Bu saye de insan kazanıyorsunuz. Artık İngilizce`yi bilmek konuşmak gerçek, kaçınılmaz" diye konuştu.

TRT`nin İngilizce haber kanalı kurma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Arınç, şunları söyledi: "TRT İngilizce haber kanalına ihtiyaç var. Dünya bizi bekliyor, herkes bunu bekliyor. Şuanda TRT farklı dillerde yayın yapıyor. 30 dilden fazla yayın yapan radyosu ve web sayfası var. TRT bu atılımıyla, İngilizce haber kanalı sayesinde Türk haberlerinin dünyaya yayınlanmasına, İngilizce`nin dünya dili olmasına katkısı olacak. Meclis başkanlığı dönemimde 40`dan fazla ülkeye gittim. Bir o kadarda o ülkelerden bize gelenler oldu. Bu süreçte hep içim cız ediyordu. Çünkü fazla yabancı dili, İngilizce`yibilmiyordum. `Ben bu dili konuşsaydım neler konuşurdum, o insanlarla` dedim. Resmi dilin dışında konuşsaydım o insanlarla birebir konuşacaktım, duygularımı anlatacaktım. Ama bunları yapamadım, çok üzüldüm. Hep onlarla aracılar vasıtasıyla resmi olarak konuştum, görüştüm. Bunları yaşayınca İngilizce`yi öğrenmek için harekete geçtim. Meclis başkanlığı görevimden sonra hanımla İngilizce öğrenmeye gittim. Çok iyi öğrendim. Ama görev verilince yeniden bıraktım. Kullanmayınca unutuyorsunuz. ve ben deöğrendiklerimin bir bölümünü unuttum. Biz bir dil bile bilmekte zorlanıyoruz. İngilizce de zayıfım. Ama Türkçe`yi iyi konuşuyorum ve iyi biliyorum. Tabi mutlu oluyorum." Arınç, İngilizce`yi TRT Okul`dan yayınlanacak olan `Uzaktan İngilizce Dil Eğitim Programı` ile yeniden öğreneceğini kaydetti.
Kaynak: İHA