Türk Hackerler, Tasarıyı Hazırlayan Fransız Vekilin Sitesini Çökertti

Fransa Ulusal Meclisi`ne sunulan ve çok az sayıdaki vekil tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yönelik ceza öngören yasa tasarısını hazırlayan Cezayir asıllı Fransız vekil Valerie Boyer`in resmi internet sitesi Türk hackerler tarafından çökertildi.


www.valerie-boyer.fr adlı internet sitesi Türk hackerlerin https://www.grayhatz.co/fr.html adlı internet sitesine yönlendiriliyor. Sitede yer alan açıklamada ise "O kadar düşünce özgürlüğüne saygılı bir ülkesiniz ki! `Ermeni soykımı diye bir şey yoktur` diyerek bir gerçeği dile getiren birinin hapse atılmasının yolunu açıyorsunuz. O kadar iki yüzlü bir yönetiminiz var ki bizim yüzümüze karşı başka; diğer ülkelere karşı başka konuşuyorsunuz. Sizin meclisiniz önce kendi sorunu olan Cezayir`de yaptığı insanlık suçu olan soykırımınızı konuşsun. Biz biliyoruz ki Türkiye`de yaşayan Ermeniler sizin ülkenizde yaşayan ve diasporadan nemalanan Ermeniler`den çok daha farklı. Siz diaspora Ermenileri... Devlet arşivlerini açıp gerçeklerle yüzleşemeyecek kadar korkaksınız. Siz Fransızlar oy için gerçekleri hiçe sayan zavallılarsınız." ifadeleri yer aldı.


GRAYHATZ: BİZLER SADECE GRİYİZ
GrayHatz ise sitede kendini "2006 yılından itibaren, biz `Gri İnsanların` tabiriyle, internetin arka sokaklarında ruh haline bağlı olarak,
Kimi zaman `siyah şapkalı (illegal)`, kimi zaman `beyaz şapkalı (legal)` internet korsanlarının buluşma noktası oldu. Tabirimizle, internetin arka sokaklarında bir çok grup olmasına rağmen, bunların çoğu, zamana dayanamayarak ismen ve kısmen yokulmuştur. Fakat `GrayHatz Group`, yayın hayatını her zaman sürdürmese de, her zaman birliğini korumuş olan bir takımdır. İsmende, kısmende asla yok olmadı. Oluşumun temel amacından bahsedilmesi gerekirse, `Haksızlıklar ve Topluluklara Taraf` bir grup olmadığımızı belirtmek gerekir. Her zaman her kesime açık olan GrayHatz, `iyi-kötü, acemi-profesyonel` herkesin buluşma noktası olmuştur. GrayHatz farklı veya aynı nitelikleri, duyguları olan bir ailedir. Kesin ve net ortak yönü `Gri` olmasıdır. Yanlış bilmeyene, doğruyu; öğrenmek isteyene, bilgiyi vermek ve `Birlik` olmak `Gri` olmanın temelidir. Biz o taraf, bu taraf değiliz, bizler sadece `Griyiz." diye tanıtıyor.