Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Bor:

Şeker Piliç Genel Müdürü Ayvaz:-``Bu yıl tahmini ciromuz 330 milyon liranın üzerindegerçekleşecek.

Bu da bir önceki yıla göre yüzde 14`lükbüyüme demektir``-``2012 yılı tahmini ciromuz ise 410 milyon lira civarında.

Yani, Şeker Piliç, 2012 yılında ciro bazında bir önceki yılayüzde 24 büyüyecek``(fotoğraflı)BANDIRMA - 25.12.2011 - Şeker Piliç AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, `` Son yıllarda yakaladığımız büyüme hızı, milli gelirdeki artış, umutlarımızı ve beklentilerimizi arttırıyor. 2012`ye umutla bakmak istiyorum`` dediBor, Eken Prestige Oteli Salonu`nda personelle bir araya geldikleri programda, 53 yıllık geçmişe sahip şirketlerinin başarısının birlik ve beraberlik içinde bir ekip çalışmasına bağlı olduğunu söyledi.

Yeni yıla yeni umutlarla başlandığını ifade eden Bor, şöyle konuştu:``Genel olarak bakıldığında 2012 yılı, iyi işaretlerle gelmiyor. Ekonomimizin toplam iş hacminin yarısının Avrupa Birliği ülkeleri ile yapıldığı düşünüldüğünde 2012, bir daralma dönemi olabilir. Çünkü bugün Yunanistan, İzlanda, Portekiz iflas etti. İspanya, İtalya bocalıyor. Hatta, hükümetler değişti. Kapalı kapılar arkasında Fransa, İngiltere, hatta Almanya`nın krize doğru sürüklendiği konuşulur oldu. Nitekim bunun bir işareti olarak kredi değerlendirme kuruluşları, Almanya, İngiltere, Fransa dahil tüm ülkelerin kredi değerlendirme notlarını düşürdü. Yani Avrupa ekonomileri küçülüyor. Hatta avronun geleceği bile tartışılmaya başladı. Küçülen ekonomilerin daha fazla mal ve hizmet talebi azalacaktır. Bu nedenle biz de bundan etkilenebiliriz. Türkiye`ye baktığımızda çok şükür, ülkemiz bu durumda değil. Son yıllarda yakaladığımız büyüme hızı, milli gelirdeki artış, umutlarımızı ve beklentilerimizi arttırıyor. 2012`ye umutla bakmak istiyorum.``Firmanın Genel Müdürü Cavit Ayvaz da, 2009-2010 yıllarında yatırımlarını çoğunu tamamlayıp, 2011 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptıklarını anlattı.

-Firmanın büyüme ve ihracat rakamları-Ayvaz, günde 500 ton beyaz et üretimi yapabilecek alt yapı yatırımlarını bitirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:``Yeni arıtma ve rendering tesislerimizi bu yıl içinde bitirerek, devreye aldık. Yem fabrikamızın kapasitesini günlük 600 tondan bin tona çıkardık. Yeni idari binamızı da 2011 yılı içinde tümüyle bitirerek, çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Bu yatırımlara toplam 19 milyon lira harcadık. 2010 yılı ciromuz 287 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Bu yıl tahmini ciromuz 330 milyon lira üzerinde gerçekleşecek. Bu da, bir önceki yıla göre yüzde 14`lük büyüme demektir. 2012 yılı tahmini ciromuz ise 410 milyon lira civarında. Yani, Şeker Piliç, 2012 yılında, ciro bazında bir önceki yıla yüzde 24 büyüyecek. İhracatımız ise bir önceki yıla göre yüzde 47 büyüyerek, 25 milyon lira civarında gerçekleşecek. 2012 yılında tahmini ihracatımız 35 milyon lira olacak. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüme anlamına gelir.``Günlük 350 ton piliç eti ve ürünleri üretimiyle sektörün başrol oyuncularından olduklarını ifade eden Ayvaz, ``Ülkemizdeki beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 6`sı, firmamız tarafından karşılanmaktadır. Doğrudan ve dolaylı yollardan 3 bin ailenin geçim kaynağı olan Şeker Piliç, istihdamı destekleyen yatırımları ile her zaman yeni iş alanları açmada öncü olmuştur`` dedi.

Programda, şirket bünyesinde 5-10-15-20 yıllarını dolduran personele plaketler verildi.

Ayrıca, şirket çalışanları adına Genel Müdür Cavit Ayvaz da Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ile Başkan Yardımcısı Osman Bor`a plaketlerini verdi.

(PES-ZAK-ECN)
Kaynak: AA