Rakip Marketler Sanalda Birlik Oldu

Perakende sektöründe artan rekabete karşı yerel marketler sanal ortamda bir araya geldi.

Marmara Bölgesi’nde faaliyet yürüten 12 market güç birliği yaparak alışverişi müşterinin ayağına götürmeye karar verdi. Sanal Market adlı proje kapsamında kurulan Call Center ve www.tummarketler.com adlı siteye gelen siparişler tüketiciye kapıdan teslim edilecek. İstanbul’da başlayan proje, yakın zamanda Anadolu’ya açılarak tüm yerel market ve bakkalları sanal alışveriş çatısı altında toplamayı hedefliyor.
Marmara Bölgesi’nde faaliyet yürüten 12 market 100’e yakın şubesiyle www.tummarketler.com`da buluştu. Semte ve ürüne göre market alışverişi yapma imkânı sunan site ile binlerce ürünün fiyatını da karşılaştırmak mümkün. Sanal Market adlı projede Kim Marketler Zinciri, Selam Marketleri, Doğa Market, Üçler Marketler Zinciri, Kılıçoğlu Süper Market, Serra Grup, Öncü, Ermega, Mavi Yılmazlar, Fast Food Market, Snowy Ulu Kardeşler Market, Mest Et yer alıyor.
İnternet ve telefondan gelen talepler için özel bir Call Center kurduklarını anlatan proje yöneticisi Sebahattin Gündoğdu, şunları kaydetti:
“Sanal Market uygulaması yerel marketlerden ve tüketiciden büyük ilgi gördü. Ev ve ya ticarethanelerden gelen market alışverişi siparişlerini kapıya kadar bedelsiz götürüyoruz. Mahallenizde veya bölgenizde bulunan alışveriş yaptığınız marketlerden internetten de sipariş verebileceksiniz. Artık bakkallar marketler müşteri beklemek yerine oyunu kuralına göre oynayacak. Her bakkal ayrı sanal satış sitesi kurma maliyetine katlanmak yerine tek bir çatı altında toplanıyor. Ev hanımları ocaktaki yemeğin altını kapatmadan, yazda, kışta markete gitmeden ev rahatlığında market alışverişi yapabilecek. Şehir hayatında görülen trafik, park yeri sorunu, marketlerde sıra bekleme, poşet taşıma gibi hayatı güçleştiren bütün olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz. Sitede fiyatlar marketle birebir aynı. Hatta kimi marketlerde internetten alışverişi teşvik etmek için daha uygun fiyatlar olabiliyor. Ödemeler kapıda nakit ya da kredi kartı ile yapılabiliyor. Şu anda İstanbul’un tamamına yakınına ve Kocaeli iline hizmet veriyoruz. Yakın zamanda Ankara, İzmir başta Türkiye’nin tamamında yerel marketleri sisteme dâhil edeceğiz. Türkiye’nin herhangi bir ilinde hangi market daha ucuz hangi ürünün fiyatı ne kadar anında öğrenilip alışveriş yapılabilecek.”
Sanal Market projesine dahil olan Kim Marketler Zinciri’nin Genel Müdürü Hamit Akçay da “Türkiye’de her 5 bireyden biri internetten alışveriş yapıyor. 2011 rakamlarına göre sanal alışverişin cirosu 17 milyar lirayı buldu. Bu ortam, her geçen gün daha da büyüyecek. Fiziki mağaza yatırımları maliyetli hale geldi. Perakende sektöründe yabancı zincirlere karşı rekabet etmek ve ayrışmak için yeni açılımlar gerekiyor. Yerel marketlerin bir araya geldiği çalışmaya destek olmak için projeye dahil olduk. Yerel zincirler büyümek için bir araya gelmeli. Perakendeciler kavga yerine güç birliği yapmalı.” ifadelerini kullandı.