Oksijen Ar-ge’ye ‘ürün Geliştirme Süreci’ Ödülü

Vodafone bünyesinde faaliyet yürüten Oksijen Ar-Ge, Türk Elektronik Sanayileri Derneği (TESİD) tarafından hayata geçirilen Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde iki projeyle finale kaldı.

Şirket Lokasyon Bazlı Çözümler Projesi ile ‘Ürün Geliştirme Süreci’ ödülüne layık görüldü.

Ödüllü proje, mobil abonelerin o anda bulundukları konumu hesaplayan altyapı ile bu konum kullanılarak verilen servis ve uygulamaları sunuyor. Bütün bunları 2008’den beri tüm Vodafone Grubu operatörlerine ihraç eden Oksijen Ar-Ge, Avrupa’da 10’dan fazla operatörüne servis veriyor. 36 milyon Vodafone Almanya abonesi ve 140 lokasyon bazlı servis buradan yararlanıyor. Aynı altyapıdan faydalanan Vodafone Locate isimli uygulaması ise filo yönetimi için adres ve rota sorguluyor. Hem yer hem zamanı belirleyip, filo yönetiminin daha etkin kullanılmasını mümkün kılıyor.
2011 içinde Vodafone Almanya ve Romanya kurumsal müşterilerine hizmet vermeye başlayan bu uygulamanın Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye’de Vodafone operatörlerinde de sunulması hedefleniyor.

Oksijen Ar-Ge’nin finale kalan bir diğer projesi de mobil operatörlere yönelik olarak GSM şebekesinde data kullanımı için özelleştirilmiş hizmet sunan Sanal HLR (Home Location Register-Yerel Abone Kütüğü). Söz konusu proje, abonelerin çağrı ve data amaçlı olarak birden fazla SIM kartı, aynı MSISDN numarası ile sorunsuz kullanabilmelerine imkan tanıyor. Vodafone, bu ürün ile, mevcut şebekelerde ikiz SIM kart kullanımı ile sadece bir cihazın aktif olarak kullanılabilmesi veya müşterilerin ayrı abonelikler açtırıp aynı data ücretlendirme paketlerinden faydalanamaması gibi sorunlara çare üretme gayretine giriyor.

Oksijen Ar-Ge Genel Müdürü Arda Özgün, konuya dair yaptığı açıklamada, Vodafone Türkiye olarak en büyük önceliklerinin abonelerinin hayatını kolaylaştıracak çareler üretmek olduğunu belirtti. Şirketin yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları ile Vodafone’un inovasyon faaliyetlerine önderlik ettiğini anlatan Özgün, şöyle devam etti:
“Şirketimizde inovatif yaklaşımlar ve yenilikçi fikirler her zaman için destekleniyor ve en iyi şeklide yönetiliyor. İnovasyonu önemli bir değer olarak konumlandıran Oksijen Ar-Ge, Vodafone Grubu’nun hedefleriyle paralel şekilde, dünya çapında trendleri takip ediyor, piyasa ve müşteri taleplerinde değişimleri gözlemliyor. Bütün bunlar sonucunda oluşabilecek yeni fırsat alanlarını belirleyerek yarara çevirmeye odaklanıyor.”
TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nin rekabet adına değerini vurgulayan Özgün, şunları kaydetti:
“Bu gibi ödül organizasyonları şirketleri daha yenilikçi, daha yaratıcı olmak adına teşvik ediyor, sektöre canlılık getiriyor. Vodafone Türkiye olarak tüm faaliyetlerimizin odağına koyduğumuz yenilikçi yaklaşımımızın böyle değerli bir organizasyon tarafından ödüllendirilmiş olması bizim için gurur verici. Bu ödül bizi hem gururlandırıyor hem de Lokasyon Bazlı Çözümler uygulamamızı faaliyet yürüttüğümüz tüm ülkelerde hayata geçirmek üzere teşvik ediyor. Projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”