Çavuşoğlu: Sarkozy, Türkiye’yi Kendi Siyasetine Malzeme Yapmaya Kalkmasın

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, ``Sarkozy, Türkiye’yi kendi siyasetine malzeme yapmaya kalkmasın`` dedi.


AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Çorum`da Anitta Otel`de ``Dünyadaki Demokratik Gelişmelerde Avrupa Parlamentosu ve Türkiye`nin Rolü`` konulu konferans verdi. Konferansa Çavuşoğlu`nun yanı sıra Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.
Mevlüt Çavuşoğlu konferansta Fransa`yı sert bir dille eleştirdi. Sarkozy`nin, halk desteğini kaybettiği için ne yaptığını bilmez hale geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, bunun Fransa`nın bir ayıbı olacağını belirterek şöyle konuştu: ``Sen Sarkozy olarak Avrupa`nın en zavallı insanları olan Romanları sınır dışı edebilirsin. Bunu siyasi propaganda haline getirebilirsin ki yapmıştır. Gariban insanların, Müslümanların kılık kıyafetlerine kısıtlama getirebilirsin. Metroda, otobüste korumasız Müslüman kadınları güvenlik güçlerine kontrol ettirerek, taciz ettirebilirsin. Bunların hepsi ayıptır, utanç vericidir. Medeniyetin beşiği olduğu söylenen bir ülkede bunların olmasından utanç duyuyorum. Bunları bir Türk siyasetçisi olarak değil, hukukun, demokrasinin üstünlüğünü savunan bir meclisin başkanı olarak söylüyorum. Sarkozy, korumasız insanlara karşı bunları yapabilir ancak, Türkiye`yi korumasız, zavallı sanmasın. Türkiye, Fransa`nın kendi seçimlerine malzeme yapacağı bir ülke değildir. Sarkozy bunu biliyor, eğer bilmiyorsa da biz kendisine öğretiriz. Büyük bir destek kaybı var o yüzden yolunu şaşırmış durumda. O yüzden Libya`ya ilk müdahaleyi kimseye sormadan yaptı, ırkçı tabanın oylarını almak için. Biz gerekli uyarılarımızı yaptık. Buna rağmen geçirirlerse bizim de ne yapacağımızı görecekler. Bunun da bir karşılığı vardır. Uluslararası hukuk düzeyinde karşılığını vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Bunlar acizliğe düşmüş siyasetçilerin girişimleridir, Türkiye`ye hiçbir zarar vermez. Türkiye yoluna devam edecektir. ``
Program sonunda Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan tarafından Mevlüt Çavuşoğlu`na Çorum`a özgü hediyeler takdim edildi.