Mevlana Yılında Ünye Belediyesi’nden Bir İlk

Her yıl 5-17 Aralık tarihleri arası Mevlana Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, bu yıl Ünye ilçesinde ilk defa bir anma programı gerçekleştirilecek.

Mevlana Yılında Ünye Belediyesi’nden Bir İlk

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, açıklamasında, `Mevlana Yılı` olarak kabul edilen 2011 yılının Ünye’deki etkinliği için Türk-İslam kültürünün Anadolu’da oluşmasına, yerleşmesine ve yayılmasına büyük katkısı olan mutasavvıf ve şair Mevlana Celaleddin Rumi’nin Ünye’de de hatırlanması, onun hayatı ve şiirleriyle verdiği mesajların bilhassa gençler başta olmak üzere insanlara anlatılmasının ve aktarılmasının faydalı olacağı düşüncesiyle bu yıl ilk programı düzenleyeceklerini belirtti.

Başkan Arpacıoğlu, "Programı, inşallah 15 Aralık 2011 Perşembe günü, Halil Efendi Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştireceğiz. Sezai Yeşilyurt’un genel sanat yönetmenliğinde saat 19.00’da başlayacak olan program içinde, Mevlana’nın şiirleri ile birlikte hayatından tiyatral örnekler ve sema gösterileri sunulacak.” dedi.
Başkan Arpacıoğlu, tesise ulaşım içinde kolaylık sağladıklarını belirterek, “Yine aynı gün 15 Aralık akşamı saat 18.00’de Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz araç kaldıracağız. Mevlana sevenlerini programımızda görmekten onur duyarız.” diye konuştu.