'allah'ın Sadık Kulu: Barla' Mersin'de 50 Bin İzleyiciye Ulaştı

Mersin`de gösterime giren `Allahın Sadık Kulu: Barla` filmine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'allah'ın Sadık Kulu: Barla' Mersin'de 50 Bin İzleyiciye Ulaştı
Sinema olmayan Bozyazı, Anamur ve Silifke ilçelerinde oturan çok sayıda vatandaşın, 220 kilometre uzaktaki il merkezine giderek filmi izlediği belirtildi. Filmin il genelinde 50 bin izleyiciye ulaştığı kaydedildi.

Ser Film tarafından dört yıllık çalışma sonucu hazırlanan ve Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatını konu alan üç boyutlu animasyon filmi `Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filmi seyirciyle buluştu.

Bozyazı, Anamur ve Silifke ilçelerinde sinema olmaması nedeniyle çok sayıda vatandaş il merkezine gelerek filmi izledi. Bozyazı ve köylerinden filmi izlemek üzere yaklaşık 750 kişinin otobüslerle 220 kilometrelik bir yolu kat ederek il merkezine gittiği öğrenildi.

Lise öğrencisi Fatma Aslan, 4 Kasım`da vizyona giren filmi derslerinin yoğunluğundan dolayı izleme hemen izleyemediğini ve bunun için yeni fırsat bulduğunu belirtti. Filmi izlemek Bozyazı`dan 220 kilometre yolu kat ederek il merkezine geldiğini kaydeden Aslan, filmi çok beğendiğini dile getirdi. Aslan, "Film, animasyon tarzında olsa da gerek kahramanı, gerekse anlatım tekniği ile küçük-büyük herkesin ilgisini çekmeyi başardı." dedi.
İzleyicilerden Ali Gedik ise Bediüzzaman Said Nursi`nin hayatını merak ettiği için filme gittiğini belirterek, filmin devamının gelmesi gerektiğini söyledi.
`Allah`ın Sadık Kulu: Barla` animasyon filminin Mersin genelinde 50 bin, Türkiye genelinde 2 milyon izleyiciye ulaştığı öğrenildi.
Isparta`nın Barla kasabasına sürülen Bediüzzaman Said Nursi`nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927 – 1934 yıllarını konu alan film, 3 boyutlu bir animasyon. Nursi`nin buradaki günleri Mustafa adında küçük bir çocuğun gözünden aktarılıyor.