Kamu Kurumlarında Engellilerin Sahip Olduğu Hakları Anlatacaklar

Bursa`da kamu hizmetlerinde engellilere fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan ‘Engelsiz Olabilirsiniz’ projesinde eğitici eğitim programlar sona erdi.

Programı başarıyla bitirenler, kamu kurumlarında engellilerin sahip olduğu hakları anlatacak.


Avrupa Birliği Sivil Diyalogun Geliştirilmesi Hibe Programı’na başvuru yapan 100 projenin içinden seçilen 23 projeden biri olan ‘Engelsiz Olabilirsiniz’ projesinde eğitici eğitimi tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Valiliği, Engelliler Kültür Sanat Derneği (ENSADER)’nin ortağı olduğu ve Sosyal Politikalar Merkezi Derneği (SOMER)’nin koordinasyonunda yürütülen projenin eğitimine, engelliler alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarından 20 kişi katıldı. Kamu hizmetlerinde engellilere fırsat eşitliği sağlanması amaçlanan ‘Engelsiz Olabilirsiniz’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı Tayyar Kuz ve Çoşgun Gürboğa ile Uzman Psikolojik Danışman Mücahit Gültekin katılımcıları konuyla ilgili bilgilendirdi. Eğitimlerde ‘Özür ve özürlülük’, ‘Özür tür ve özellikleri’, ‘Aile dinamikleri açısından özürlülük’, ‘Dünyadaki özürlülük hakları hareketinin gelişimi’, “İletişim becerileri ve etkili sunum teknikleri’ konuları ele alındı.


Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, projeyle engellilik ve engelli hakları konusunda yaklaşık bin 100 kişinin kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Keskin, 5 günlük eğitici programın sonunda programı başarıyla tamamlayan engelliler arasından belirlenen kişilerin kamu kurumlarına yönelik gerçekleştirilecek eğitimlerde eğitimci olacağını vurguladı. Hazırlanacak eğitici el kitabı, kitapçık ve kısa film gibi materyallerle de projenin destekleneceğini ifade eden Keskin, kamu kurumlarında çalışan personel ve üst düzey yöneticilerde engellilere yönelik duyarlılık oluşturmak istediklerini anlattı.