Kurbanlıklara Acı Çektirenler Bin 850 Lira Para Cezası Ödeyecek

Kurban Bayramı’nda dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun kesim yapmayan, kurbanlıklara acı çektiren kişilere bin 848 lira ceza verilecek.


Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlker Baldan, kurban kesimi konusunda yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Oluşturdukları ekiplerin süresince hayvan kesim noktalarını kontrol edeceğini anlatan Baldan, aldıkları kurbanı kaçıran ve yakalamak için ona eziyet eden kişilere ağır para cezası verileceğini kaydetti.

Baldan, "Bayramda dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve kurbana kesim sırasında kaçırdığı kurbanı yakalarken hayvana acı çektiren kişilere 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan başına 1848 lira ceza verilecek. Vatandaşlarımızın belirtilen kurallara uygun şekilde kurban kesmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Kurban kesimlerinin deneyimli kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Baldan, ayrıca görüntü kirliliğinin oluşmaması için vatandaşların belirlenen yerlerde kurban kesimlerini yapmasını istedi.