Chp’li Hamzaçebi’den Haberal ve Balbay’a Bayram Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’a bayram ziyaretinde bulundu.

Chp’li Hamzaçebi’den Haberal ve Balbay’a Bayram Ziyareti
Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Ergenekon tutuklusu vekiller serbest bırakılmalı” şeklindeki açıklamasına destek verdi.
Akif Hamzaçebi, Silivri Cezaevi’ne gelerek partisinin tutuklu vekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ı ziyaret etti. Saat 10.30 sıralarında cezaevine gelen Hamzaçebi, yaklaşık 4 saat içeride kaldı.
Çıkışta açıklamalarda bulunan Akif Hamzaçebi, Haberal ve Balbay`a bayram ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Balbay ve Haberal`ın moralinin iyi olduğunu ifade eden Hamzaçebi, "Kendilerinin bayramını kutladım. Tabii ki buruk bir ziyaret oldu. Kendileri hem milletvekili seçilmişler hem de meclisteki görev yerleri yerine burda cezaevinde tutuklu olarak bulunuyorlar. Buruk da olsa kendileri ile kucaklaştık. Kendilerini durumu tam bir hukuksuzluktur. Bir yandan Türkiye`de özgürlükçü yeni bir anayasanın çalışmalar yapılırken ve bu çalışmalar kapsamında Meclis’te temsil edilmemiş olan vatandaşların ve siyasi kesimlerin görüşleri alınırken, seçildiği halde Meclis’te bulunamayan kişilerin arkasındaki halk desteği ihmal edilmektedir. Yapılacak yeni anayasanın temel şartı toplumun tüm kesimlerinin anayasaya yansıtılmasıdır." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın geçtiğimiz günlerde, “Tutuklu vekillerin bırakılması gerekir.” şeklindeki açıklamasına destek veren Hamzaçebi, "Arınç`ın açıklaması çok kayda değer. Gerçekten demokratik duruş açısından bu öneriyi önemsiyorum. Sayın Arınç bu tabloda tutuklu vekillerin tutukluluklarının devam etmesinin bir hukuki kayıp olarak değerlendirdi. Yargı daima özgürlüklerin önünü açan bir kurum olmalıdır. Yargı, hukuk ve mahkeme öç alma üzerine kurulmaz. Kin ve öç alma anlayışıyla adalet kavramı yan yana gelemez. Ben sayın Arınç`ın açıklamalarının ülkede bir barış havasını oluşturmasını diliyorum. Sayın Arınç`ın açıklamalarındaki temenninin gelecekte temenniden öteye geçerek gerçekleşmesini diliyorum. " ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Akif Hamzaçebi cezaevinden ayrıldı.