Ankara`da Belediye Ekipleri Bayram Boyunca Temizlik Yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’na bağlı temizlik filosu, Başkentlilerin ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin daha rahat, temiz ve huzurlu bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı boyunca yollarda, yaya bölgelerinde ve mezarlıklarda temizlik yapacak.

Ankara`da Belediye Ekipleri Bayram Boyunca Temizlik Yapacak

Şehir içinde Başkentlilerin gerçekleştireceği ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayacak olan Başkent’in tüm cadde, bulvar, yaya alanları ile köprüleri hem süpürülecek hem de yıkanacak. Başkent’in daha temiz ve estetik görünümünü sağlamak, vatandaşların bayram tatilinde daha sağlıklı geziler ve yürüyüşler yapmasına imkan vermek amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kent Estetiği ekipleri, güçlendirilen başarılı kadrosu ve ekipmanıyla Başkent’i bayram boyunca temizleyecek. Kurban Bayramı boyunca süpürme, temizleme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuzluk teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak olan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmalarını mücavir alan sınırları içerisindeki tüm ilçelerde uygulayacak. Kentte göze hoş görünmeyen, estetik açıdan sıkıntı veren, şikayet edilen, ortak kullanım alanlarında tartışmaya yol açan sorunlara çözüm arayan Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı boyunca da Başkent cadde, bulvar, alt ve üst geçitler, kaldırımlar, yaya alt ve üst geçitleri ile köprüleri ve çöp konan noktaları daha sağlıklı ve tertemiz hale getirecek.
Kent Estetiği Daire Başkanlığı’na bağlı 140 işçi, 54 süpürge, 4 yıkama aracı, 2 çöp toplama aracı, 1 tanker ile 3 vardiya halinde Kurban Bayramı süresince Başkent’te temizlik seferberliği gerçekleştirecek olan ekipler, mezarlıklar da dahil olmak üzere vatandaşların rahat rahat Bayram ziyaretlerini yerine getirmelerini sağlayacak.