Ümit Zileli'den Atatürk yorumu

Beyaz Tv' de yayınlanan Dinamit programında Ümit Zileli ' Atatürk bir Jakobendir. Ama Diktatör değildir devrim için halka karşı gelmiştir ' dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın "Atatürk bir diktatördür" sözleri tartışma konusu olurken, bu sözler Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Dinamit programında masaya yatırıldı. Latif Şimşek'in modere ettiği programda Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli "Atatürk gerçekten diktatör müydü?" sorusuna cevap aradı.

Ümit Zileli'den Atatürk yorumu

ATATÜRK BİR JAKOBENDİ
Gazeteci- yazar Ümit Zileli, Atatürk'ün kendisinin tek adamlık sayesinde devrimleri geçirdiğini söylediğini ifade ederek "Başka türlü o devrimler gerçekleştirilmezdi. Ben kitabımda da söyledim. Atatürk bir jakobendir derim. Atatürk bir jakobendir. Yukarıdan aşağı iniyor. Ben jakobenliği şöyle tarif ediyorum. Jakobenlik halk için halkı rağmen sloganını kullananlardır. Çünkü sürekli savaşan bir toplumdan bahsediyoruz." dedi.

ATATÜRK KADAR İHTİYATLI BİR ADAM YOK
Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü arasında geçen bir diyalogu dile getiren Ümit Zileli "Tek adamlık buysa eğer budur buradan geliyor. Çünkü kuruyor. Ve ben bunu yaptım oldu diye bir şey yok. Mustafa Kemal kadar ihtiyatlı kadar adam bulamazsanız. Devrimci atak ama önce çiziyor düşünüyor, halkın nabzını yokluyor. Her devrim öncesi uzun bir yurt gezisi vardır. Gider, dolaşır, bakar. Bilim adamlarını toplar, dışarıdan adamları toplar." dedi.

BEYAZ GAZETE