Vali Balkanlıoğlu: Trafik Kuralları Herkes İçin Geçerli Olmalı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, trafik kurallarının herkes için geçerli olması gerektiğini belirterek, makam ve mevki sahiplerine, trafik kurallarına uyulmaması durumunda ceza yazılmamasının toplumun diğer kesimlerine olumsuz yönde örnek olduğunu belirtti.

Vali Balkanlıoğlu: Trafik Kuralları Herkes İçin Geçerli Olmalı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından düzenlenen ve 20 ili kapsayan ticari araç sürücülerini bilgilendirme toplantısı, Afyonkarahisar İkbal Termal Otel`de yapıldı.
Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Mustafa Doğan Kılınç ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın da katıldı.

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, trafik kurallarının herkes için geçerli olması gerektiğini söyledi. Makam ve mevki sahiplerine trafik kurallarına uyulmaması durumunda ceza yazılmamasının toplumun diğer kesimlerine olumsuz yönde örnek olduğunu belirten Balkanlıoğlu, “Trafik kuralları, herkese eşit şekilde uygulanmalı. Direksiyon başına geçtiğimizde de başkalarının haklarına riayet ederek aracı kullanmalıyız." dedi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Trafik Hizmetleri Başkanı Mustafa Doğan Kılınç da trafik kazalarını önlemede cezanın caydırıcı bir unsur olmadığını belirtti. Kılınç, ceza yazmanın, sürücülere eğitim vermenin sonucu değiştirmediğini vurgulayarak, bir yöntem değişikliği ihtiyacına dikkat çekti.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın da şoförlerin eğitimine yönelik çalışmaları anlattı. Apaydın, terörden sonra en büyük sorun olan trafik kazaları konusunda tatil dönemlerinde yazılı ve görsel basında sürücüleri uyardıklarını, 70 bin adet trafik ceza rehberi bastırıp ücretsiz olarak dağıttıklarını kaydetti. Apaydın, en çok trafik kazası yapan 20 il baz alınarak ticari araç sürücülerini bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini anlattı.

Toplantı çerçevesinde, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu`na, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak`a, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli`ye, örnek şoför ve memurlara plaket takdim edildi.