Siirt Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kadınlara Umut Olacak

Siirt`te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan (SYDV) yardım alan genç kız ve kadınların toplum hayatına aktif ve üretken olarak katılımını sağlamak amacıyla yeni bir proje başlatılıyor.

Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, SYDV`den yardım alan genç kız ve kadınların üretim ekonomisine kazandırılması amacıyla yeni bir uygulamaya geçeceklerini belirterek, balık yemenin yanında balık da tutmayı öğreteceklerini söyledi. SYDV`den sorumlu Vali Yardımcısı Pala, "Yeni başlatacağımız uygulamayla vakfımızdan yardım alarak hayatlarına devam eden dar gelirli vatandaşlarımızı sürekli yardım alan, pasif durumda bulunan değil, desteklenerek kendi ayakları üzerine duran, üreten ve kendi gelirini temineden bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede vakfımızda dosyası bulunan genç kız ve kadınlarımıza hammadde ve malzeme desteği sağlayarak evlerinde becerilerine göre üretecekleri hazır gıda, dokuma, halı-kilim, el sanatları veya süs eşyalarını kendilerinden satın alarak, sosyal yardım almak yerine kendi alın teriyle geçinen bireyler haline getirmektir. Üretken kadınlarımızdan satın alacağımız ürünleri de üç aşamalı bir şekilde değerlendireceğiz. Birinci aşamada üretilen ürünleri piyasayapazarlamaya çalışacağız. İkinci aşamada açacağımız kermeslerde bu ürünleri sergileyip, yeni fırsatlar oluşturmak. Üçüncü aşamada da vakıf bünyesinde bulunan Sevgi Mağazası aracılığıyla çalışamayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtmaktır" dedi

Pala, yardıma muhtaç genç kız ve kadınların beceri ve gelirlerinin artırılmasının yöresel kalkınma ve işsizlik sorunlarının çözümüne de katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA