81 Yayındaki Ömer Karaca, Geçimini Çorap ve Bere Örerek Karşılıyor

Çorum’da yaşayan Ömer Karaca`nın (81) çobanlık yaparken öğrendiği örgü geçim kaynağı oldu.

81 Yayındaki Ömer Karaca, Geçimini Çorap ve Bere Örerek Karşılıyor
Ördüğü çorap, şapka ve atkıları satarak evinin ihtiyaçlarını karşılayan Karaca, işini örgüye meraklı ev kadınları kadar güzel yaptığını söyledi.

Bayat ilçesine bağlı Eskialibey beldesinde ikamet eden Ömer Karaca, 35 yıl önce çobanlık yaparken hobi olarak çorap örmeye başladı. Bir dönem Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Karaca, bu sırada yaşadığı bir talihsizlik sonucu hapse girdiğini belirtti. Ceza evinde kaldığı süre içerisinde örgü hobisini devam ettirdiğini ve arkadaşlarından şapka ve atkı örmeyi de öğrendiğini belirten Karaca, ceza evinden çıktığında iş bulamadığını ve örgü işi ile geçimini sağlamaya başladığını belirtti.

Bir zamanlar hobi olarak öğrendiği örgücülükten ekmek parası kazandığını dile getiren Karaca, "Bu zor dönemde eşimi de kaybettim. Zaten zorlu geçen hayat mücadelesi daha da zorlaşmıştı. Beş çocuğum var. Onlar da İstanbul ve İzmir’de yaşamaya başladı. Ara sıra çocuklarımın yanına gittiğim İstanbul’da ördüğüm atkı, şapka ve çorapları sattım. Ama büyük şehirde çocuklarıma yük olma korkusu ile artık oraya da gitmiyorum." dedi.

Yaşı ilerlemesine rağmen hayatın zorlukları ve geçim sıkıntısına karşı mücadele eden 81 yaşındaki Ömer Karaca, "Elim tuttukça, gözüm gördükçe örgü yapmayı sürdüreceğim. Her işin başında şükür olduğunu düşünüyorum." diye konuşuyor.