Yerköylü Öğrencilerin `modern Pazarlama Teknikleri` Projesi Kabul Edildi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)`ne sunduğu `Modern Pazarlama Teknikleri` proje kabul edildi.

Yerköylü Öğrencilerin `modern Pazarlama Teknikleri` Projesi Kabul Edildi

Proje kapsamında Yozgat Merkez Ticaret Meslek Lisesi, Yerköy Ticaret Meslek Lisesi, Sorgun Ticaret Meslek Lisesi, Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi, Sarıkaya Çok Programlı Lisesi, Çekerek Çok Programlı Lisesi ve Çiğdemli Çok Programlı Lisesi`nde eğitim gören toplam 30 öğrenci ve 5 öğretmen Almanya`nın Augsburg şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak.
Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, Almanya ekonomisinin lokomotifini oluşturan BMW, Siemens, Man, Kuka Robot Fabrikası ve çok sayıda mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkânını elde edecek.

Yerköy Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Şaban Ersoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 13 Kasım ve 3 Aralık 2011 tarihleri arasında `Metro Kunststoffmontage` ve `South East Training Academy Gmbh` bünyesinde gerçekleşecek olan yurt dışı gezisinin 21 gün süreceğini söyledi.
Ersoy, "Yerköy Ticaret Meslek Lisesi`nin teklif ettiği `Modern Pazarlama Teknikleri` adlı proje, ilimizde faaliyet gösteren KOBİ`lerin ulusal ve uluslararası pazarlardan daha fazla yararlanabilmeleri ve daha fazla pay alabilmeleri için ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Projemizin temel amaçları; katılımcıların, pazarlama alanında yurtdışında ileri düzeyde eğitim almalarını sağlayarak mesleki yeterliliklerinin niteliğini ve niceliğini arttırmak, işgücü piyasasında rekabet edebilir kişiler haline gelmelerini sağlamak ve proje katılımcılarının kendilerine olan özgüvenini artırmaktır." dedi.