Bedelli askerlik şartları 2011 (Bedelli haberleri)

2011 Bedelli askerlik şartları neler? Bedelli askerlik haberleri 2011'de de gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Bedelli askerlikte yaş sınırı nedir? İşte Bedelli askerlik ile ilgili son dakika habeler

Bedelli askerlik şartları 2011 (Bedelli haberleri)
2011 Bedelli askerlik şartları neler? Bedelli askerlik haberleri 2011'de de gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Bedelli askerlikte yaş sınırı nedir? İşte Bedelli askerlik ile ilgili son dakika habeler Son dakika haber! Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik 2011'de de gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor.

Uzun bir süredir forumlarda ve özellikle sosyal medyada konuşulan bedelli askerlik konusunda Başbakan'dan bir açıklama geldi. Almanya öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan, bedelli askerlik ile ilgili çalışmalarının yeni olmadığını eskiden gelen bir süreç olduğunu belirterek bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışıldığını söyledi. Bedelli askerlik konusunda net tarih,ücreti ve detayları ile ilgili açıklama yapmanın erken olduğunu kaydeden Erdoğan, ‘İçeriğinde şu var, tarih şudur dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum” dedi.

Bedelli askerlik ücretinin en az 10 bin eoru civarında olacağı ve ilk etapda yararlanabileceklerin sayısının 100 bin olacağı tahmin ediliyor. Bedelli askerliğe başvuracak kişilerin yaş sınırı eğer 28'de tutulursa bu sayının 200 bine kadar çıkacağı eğer 30 ve üstü olarak düşünülürse 100 bin civarı olcağı söyleniyor. Bedelli askerlik için başvuru 100 bin civarında olursa tahmini gelirin 1.8 milyar Lira olması hedeflenirken bu gelirinde şehit ailelerine ve deprem için kullanılabileceği belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, bedelli askerlik durumundan şimdiye kadar toplam 125 bin 844 vatandaşın yararlandığını ifade ederek bedelli askerlik konusunun hassasolduğunu anasayada belirtilen şekilde vatan hizmetinin herkes için bir hak olduğunu ve fakir zengin ayrımcılığına gidilmemesinin altını çizdi.

199 yılında çıkarılan bedelli askerlikten 72 bin kişi fayalanırken buradan elde edilen gelir 17 Ağustos’ta meydana gelen Marmara depreminin yaralarını sarmak için kullanılmıştı.1999 yılında çıkan bedelli askerlik kanununda yaş sınırı 40'ın altındakiler için her kişiden 15 bin Alman Markı (yaklaşık 7.500 euro) 40 yaşını aşmış olanlar ise 40 bin Alman markı idi.

Bedelli askerlik şartları 2011 (Bedelli haberleri)

BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI BELLİ OLDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken bedelli askerlik konusunda bir çalışmanın yapıldığını belirterek, bu konuda ilk somut açıklamasını yapmış oldu.

YENİ YILIN İLK AYINDA...

Hazırlanan bedelli askerlik düzenlemesinin detayları ise sızmaya başladı. Buna göre üç maddelik bir genel çerçeve çizilmiş durumda. Sızan ilk bilgilere göre bedelli askerlik konusundaki yasal düzenleme yeni yılın ilk ayında yasallaşacak.

İŞTE O DETAYLAR

Buna göre;

*35-40 yaş grubunu kapsayan bedelli askerlik düzenlemesinde, belli bir bedel karşılığı 21 günlük askerlik hizmetini yapanlar askerlik görevini tamamlamış olacak.

*35-40 yaş grubunda olup askerlik hizmetini yerine getirmemiş olanlar arasında maddi olarak yetersiz durumda olanlar ise devlete borçlanacaklar. Borçlanan bu kişiler belli bir süre kamuda görev yaparak borçlarını ödemiş olacaklar.

*40 yaş üstü grubunda olup askerlik görevini yerine getirmeyenler ise çok daha yüksek bir bedel ödeyerek askerlik görevini yapmış olacaklar. Öte yandan bu gruptakiler ödedikleri bedel sonrası 21 günlük askerlik ya da kamuda çalışma durumundan muaf olacaklar.

BEDELLİ ASKERLİK

Başbakan Erdoğan`ın "bedelli askerli"k konusuna yeşil ışık yakmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ``Önce bir bakalım bu konudaki çalışmaları nedir ne değildir, bir görelim. Ondan sonra görüşümüzü beyan ederiz. Biz daha önce zaten bu konularda defalarca, seçim meydanlarında da söyledik. Ama bize hep şu eleştiri geldi; `efendim bu önerilerin, tamamı uçuk projelerdir. Bunlar doğru değildir` diye ciddi ciddi eleştirmişlerdi bizi.