Savur Kaymakamı Bakır'dan Öğretmenlere Yemekli Kabul Günü

Mardin`in Savur ilçe kaymakamı Vehbi Bakır, yemekli kabul günü düzenleyerek, ilçede görev yapan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Savur Kaymakamı Bakır'dan Öğretmenlere Yemekli Kabul Günü
Savur`da bulunan öğretmenler için Matiat Oteli`nde yemekli kabul günü düzenlendi. Savur Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen öğretmenler günü kutlamasına beş yüz öğretmen katıldı. Savur Kaymakamı Vehbi Bakır, yaptığı konuşmada öğretmenler gününü bir gün ile sınırlandırılamayacağını belirterek yılın her günü kutladıklarını söyledi. Bu yıl iki kez öğretmenler gününü kutladıklarını belirten Kaymakam Bakır, "Siz değerli öğretmenlerimiz çok zor şartlar altında çok önemli görev birgörev ifa etmektesiniz. Hepimizin bugünle gelmemize az veya çok muhakkak öğretmenlerimizin katkıları ile geldiğimizin farkındayızdır. Yaptığınız işin ne kadar kutsal, ne kadar önemli olduğunu şuurunda olmamızdır. İnanıyorum ki ve biliyorum ki bütün öğretmenlerimizin yaptığı işe hem saygı duyuyorlar hem de onu en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyorlar. Ben huzurlarınızda öncelikle Savur`da görev yapan öğretmenlerimize sonra da tüm ülkemizde görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yetiştirdiğiniz öğrenciler sadece ülkesine, köyüne, memleketine hatta ülkesine değil, bütün dünyaya faydalı çocuklar yetiştirmenin zorunlu bir dönemde yaşadığının altını çizen Kaymakam Bakır, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken bütün dünyaya evrensel değerlere yetişmiş, çocuklarla yetiştirmiş olmasının farkında olmamız gerekiyor. Biz idarecileri olarak her zaman arkanızdayız" şeklinde konuştu

Kaymakam Bakır daha sonra etkinliğe katılan bütün öğretmenleri kutlayarak, fular ve kol düğmesi hediye etti. Öğretmenler ile halay çekti, Savur Belediye Başkanı ile Mardin`in yöresel reyhani müziği eşliğinde oynadılar. Öğretmenler için yaş pasta kesti. Büyük ilgi gören kabul törenine Savur Kaymakamı Vehbi Bakır`ın eşi Elif Bakır, Savur Belediye Başkanı Şerif Eşref Ayaz, Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Güveloğlu ve eşi Sibel Güveloğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Edip Öztürk, okul müdürleri, öğretmenve eşleri katıldı.
Kaynak: İHA