Sarıkamışın Yöresel Yemekleri Girişimci Bayanlar İle Gün Yüzüne Çıkacak

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler, girişimci bayanların katkıları ile tekrar gün yüzüne çıkarılacak.

Sarıkamışın Yöresel Yemekleri Girişimci Bayanlar İle Gün Yüzüne Çıkacak

Sarıkamış`ta yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek Çar’ın Köşkü Yöresel Yemekleri ve Kazevi Lokantası hizmete açıldı. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış`ta büyük bir eksikliği hissedilen yöresel yemek kültürün tekrar gündeme sunulacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Öncelikle bayanların büyük bir cesaretle bu tür işletmeler açmasının Sarıkamış adına gurur verici olduğunu belirten Özbilen, "İlçede ev hanımlarımızın üretken olmaları ve yok olmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri tekrar insanlara sunmanın takdire şayan bir gelişme olarak görüyorum. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, kayak merkezimizdeki otel işletmecileri ve vatandaşlarımız bu tür işletmelerin yaşaması için gerekli desteği vermesi, ilçemiz adına herkesi mutlu edecek." dedi.
Çar’ın Köşkü Yöresel Yemekleri ve Kazevi Lokantası işletmecisi Derya Sadi ise lokantanın ismini, 114 yıl önce dönemin Rus Çarı tarafından Sarıkamış’a yaptırılan Av Köşkü`nden esinlenerek verdiğini söyledi. Amacının sadece yerli turistlere değil, yabancı ve özellikle de Rus turistlere yöresel yemekleri tanıtıp, tattırmak olduğunu hatırlatan Sadi, 50 kişi kapasiteli lokantada, 5 bayanla birlikte hizmet vereceklerini kaydetti.
Kolordu Caddesi üzerinde bulunan Çar’ın Köşkü Yöresel Yemekleri ve Kazevi Lokantası’nın açılışına; Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güllü, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.