Orjin Krem Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan'dan İddialara Yanıt

Orjin Hijyen ve Sağlık Ürünleri A.

Orjin Krem Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan'dan İddialara Yanıt
Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ceyhan, Orjin Krem`in piyasadan toplatılması yönünde bir karar olmadığını belirterek, "Kararın özü sahte ve endikasyon içeren ürünlerin toplatılmasıyken, yorum hatası yapılarak `Orjin marka ürünler toplatılıyor` şeklinde servis yapılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir" dedi

Dr. Adnan Ceyhan, Orjin Krem`in piyasadan toplatılması yönünde basında çıkan haberler üzerine Yenibosna`daki şirket merkezinde basın toplantısı düzenledi. 27 Kasım 2011 tarihinde ürünlerinin toplatılmasıyla ilgili basın yayın organlarında haberler çıktığını anlatan Ceyhan, "Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bir toplantı yaptık. Toplantıda konuyla ilgili basın açıklamasının tamamen yanlış yorumlanarak haber yapıldığını gördük. Kararın özü sahte ve endikasyoniçeren ürünlerin toplatılmasıyken, yorum hatası yapılarak Orjin marka ürünler toplatılıyor şeklinde servis yapılmış ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri durumun düzeltilmesi için iki aşamalı bir çalışmaya karar verdi. Birinci adım basın toplantısıyla orijinal ve sahte ürünlerin farklarının anlatılması, ikinci adım da bu anlatılanlarla düzeltme yazısı yazılarak Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü`ne ve Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla bütüneczanelere resmi bir yazıyla yayınlanarak duyurulacak ve böylece yanlışlık ortadan kaldırılmış olacaktır. Orjin markalı ürünlerin eczanelerde ve piyasada satılmasında bir mahsur görülmediği bildirilecektir" diye konuştu.

Ürünlerin sahte olup olmadığının nasıl anlaşılacağını da anlatan Dr. Adnan Ceyhan, şunları söyledi; "Orijinal hologramın kaldırıldığında kutuda baklava şeklinde iz bırakmaktadır. Sahtesinde ise hiçbir iz kalmamaktadır. Ayrıca orijinal ürünlerimizin broşür ve ambalajları da gazete ve televizyon reklamlarında hiçbir şekilde endikasyon belirtilmemektedir. Yani `Orjin Krem hastalıkları tedavi ediyor` şeklinde bir ibare yoktur. Bizim ürünlerimizin kozmetik üründür, ilaç değildir. Rahatlatıcı bir masaj kremidir. `Şu ağrıya iyi gelir, şunu tedavi eder` diyemeyiz. Kozmetik ürünlerin tedavi edici özelliğibulunmaz. Biz de böyle bir iddiada bulunmamaktayız. Sonuç olarak Türkiye`nin her yerinde eczanelerde Orjin markalı orijinal ürünlerin satılması tamamen serbesttir."
Kaynak: İHA