Kazakistan Senato Başkanı Mami'den Başkan Gökçek’e Ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Kairat Mami ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.


Başkan Gökçek`in makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Kairat Mami, “Burada son derece güzel değişiklikler gördüm. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birkaç sefer yeniden seçilmeniz, bu konuda sizin emeğinizin azımsanmayacak kadar büyük olduğunun göstergesi.” dedi.
Başkan Mami, Başkan Gökçek ile görüşmekten son derece mutluluk duyduğunu kaydederek, “Haziran ayında Astana’da beraber olmuştuk ve şu anda bir daha görüşmekten çok memnun oldum. Burada son derece güzel değişiklikler gördüm. Her şey çok değişmiş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birkaç sefer yeniden seçilmeniz, bu konuda sizin emeğinizin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK: ODAMDA RESMİ OLAN TEK KİŞİ SAYIN NAZARBAYEV’DİR
Konuk Başkan Mami ve beraberindeki kalabalık heyeti kapıda karşılayan Başkan Gökçek de konuk heyeti Ankara’da görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Başkan Gökçek, şunları kaydetti: “Kazak kardeşlerimizin bu kadar sık gelip gitmesi beni inanılmaz mutlu ediyor. Bunu yürekten söylüyorum. Biz Kazakistan’ı gerçekten kendimizden ayrı tutmuyoruz ve kardeş olarak kabul ediyoruz. İki devletin başındakilerin, başbakanların, bakanların, belediye başkanlarının birbirlerine karşı olan muhabbetleri başkalarını kıskandıracak kadar güzel. Benim de kişisel olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nazarbayev’e karşı ayrı bir muhabbetim ve sevgim var. Odamda büyük resmi olan tek kişi sayın Nazarbayev’dir. Sayın Nazarbayev’e en derin sevgi ve saygılarımı götürmenizi rica ederim.”
Başkan Gökçek’in selamını Nazarbayev’e mutlaka ileteceğini kaydeden Başkan Mami de “Sayın cumhurbaşkanımız hakkında söylediğiniz sözleriniz ve fikirleriniz bizler için son derece önemli ve memnuniyet verici. Bizler bugün Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın tam ortasında ve güzide yerine yerleştirilen cumhurbaşkanımız Nursultan Nazarbayev’in heykelini de ziyaret ettik. Kazakistan dışında ilk defa cumhurbaşkanımızın bir heykeli yerleştirilmişti. Bundan dolayı bizi kabul etmeniz hem ülkemize, hem cumhurbaşkanımıza hem de halkımıza göstermiş olduğunuz sevgi ve muhabbetinizin göstergesidir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından iki başkan birbirlerine hediyelerini sunarken, konuk Başkan Mami, milli çalgılarının minyatürünü Gökçek’e hediye etti. Başkan Gökçek de konuk heyettekilere işlemeli birer tabak verdi. Gökçek ve konuk heyet, daha sonra Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı nedeniyle düzenlenen konsere geçti.