İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Fırsat Verdiler

Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle `Bir Fırsat da Bana` projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere, dershanede eğitim alma imkânı sağlandı.

İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Fırsat Verdiler

Proje kapsamında 2 bin 17 öğrenciyi dershanelerde ders başı yaptı. Öğrencilere kitap ve kırtasiye desteği verildi. İlköğretim 7. ve 8. ortaöğretim son sınıflarını kapsayan dershane projesinde dersler ilköğretimlerde Şehitler İlköğretim, Gürler İlköğretim M.Varlıoğlu İlköğretim, 75. Yıl İlköğretim, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlköğretim Okulu ve Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu`nda veriliyor. Lise son sınıflarda ise Kırıkkale Lisesi`nde verilmeye başlandı.

Proje kapsamında ilköğretim okullarında bin 422 öğrenci, lise sınıflarından ise 595 öğrenci eğitim görüyor. 12 Kasım 2011 tarihinde başlayan dersler, 27 Mayıs 2012’de sona erecek. Öğrencilere, Türkiye geneli olmak üzere 5 ayrı deneme sınavı kitapçığı dağıtıldı. Kitapların dağıtımı törenle yapıldı.
Törene Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kara ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende öğrencilere başarılar dileyen Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, “Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle bu kursları açtık. Bizler sizlere inanıyoruz. Lütfen konulara iyi çalışın. İmkân buldukça test çözün.” dedi.