Fransa'daki Türk Konsolosluklarında Dövizli Askerlik Kuyruğu

Hükümetin bedelli ve dövizli askerlik yasasında yapmak istediği değişiklik Fransa’da yaşayan Türk nüfusun konsolosluklara akın etmesine sebep oldu.

Fransa'daki Türk Konsolosluklarında Dövizli Askerlik Kuyruğu
Bugün Fransa`da birçok konsolosluk önünde halk yoğun kuyruklar oluştururdu. Yurtdışında en az 3 yıl çalışanlar için 5 bin 112`den 10 bin Euro`ya yükselecek olan askerlik bedelini ödemek istemeyen binlerce kişi, yeni yasa yürürlüğe girmeden başvurularını yapmak istiyor.


Türkiye`nin Strasbourg Konsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar yeni yürülüğe konan uygulamadan şikayetçi olduklarını belirtti. Konsolosluktaki yığılmadan şikayet eden Cemalettin Açıköz isimli vatandaş "Ben sabah 5’te geldim sadece 120 kişi alacaklarını soylediler. Dün akşam 8’den beri bekleyen vatandaşlar var." diye konuştu. Konsolosluk önünde yüzlerce insan sıranın kendilerine gelmesini beklerken yeni askerlik bedelinin çok yüksek olduğunu belirterek, hükümete yeni yasayı gözden geçirmesi konusunda çağrıda bulundu.


GECEYARISINA KADAR BAŞVURU KABUL EDİLECEK
Strasbourg Konsolosluğu`ndan yapılan açıklamada ise konsolosluğun yoğunluğu azaltmak için geceyarısına kadar aralıksız hizmet vereceğinin altını çizdi. Paris, Lyon gibi Türkiye`nin diğer konsoloslukların bulunduğu şehirlerde de halk konsolosluklar önünde sabahlarken Lyon Başkonsolosluğu daha önce günde 10 kişinin başvurduğu dövizli askerlik için yüzlerce kişinin sıraya girdiğini duyurdu.