`allah’ın Sadık Kulu: Barla` Filmi Dinar`da Yoğun İlgi Görüyor

Türkiye genelinde rekora doğru ilerleyen Bediüzzaman Said Nursi’nin Barla hayatını anlatan `Allah’ın Sadık Kulu: Barla` isimli animasyon filmi, gösterime girdiği Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde ilk günden yoğun ilgiyle karşılandı.


İlk defa sinemalarda animasyon olarak yer alan filminde, Bediüzzaman Said Nursi`nin 1927-1934 yıllarında, Isparta`nın Barla nahiyesine sürgün edilmesi ile orada bütün engel, çile ve zorluklara rağmen hayatı anlatılıyor.

İyaş Alışveriş Merkezi Sineması sahibi İsmail Akkaya, filmin, vizyona girmeden önce yoğun talebin olduğu ilçeye gelmesi geç olmasına rağmen yoğun bir izleyici kitlesi ile karşılandığını belirtti.
Öğretmen ve öğrencileri ile birlikte filmi izleyen Dinar Körfez Dershanesi Müdürü Ömer Faruk Dursun, filmle alakalı düşüncelerini şöyle anlattı: “Animasyon filmi olması sebebiyle bu kadar mükemmel bir film olacağını tahmin etmemiştim. Üstad’ın hayatını kitaplardan okuyorduk ama görsel olarak görmek daha etkileyici oluyor. Çıkarılacak dersler çok fazla, mesela yokluk içinde bile inancın ve azmin elden bırakılmaması gibi. Filmin ciddi gişe rekorları kıracağına inanıyor ve herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.”
Filme; Afyon’un Dazkırı, Başmakçı ve Evciler ilçelerinin yanısıra Isparta’nın Uluborlu ilçesinin de yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Filmi 5 günde yaklaşık 2 bin kişinin izlediği ve Perşembe gününe kadar ilçede gösterimde olacağı bildirildi.