Akdağ Kayak Merkezi`ne 1 Milyon Liralık Kar Ezme Makinesi

Karadeniz bölgesinin tek Kış Sporları ve Kayak Merkezi olan Samsun`un Ladik ilçesindeki Akdağ Kayak Merkezi, kar ezme makinesine kavuştu.

Akdağ Kayak Merkezi`ne 1 Milyon Liralık Kar Ezme Makinesi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç`ın talimatıyla Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gönderilen Snowtrack (Kar ezme ve Sıkıştırma Makinası) törenle yetkililere teslim edildi.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, en çok turist çeken ülkeler arasında 9, en çok gelir elde eden ülkeler arasında 8. sırada yer alan Türkiye, kış turizminde de ön plana çıkmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü`nden alınan verilere göre, Türkiye`de şu anda Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilmiş, "Kayseri Erciyes, Samsun Ladik Akdağ, Aksaray Hasan Dağı, Gümüşhane Zigana Dağı, Kocaeli Kartepe, Bayburt Kop Dağı, Erzurum Palandöken, Bitlis Sapgör, Antalya Alanya Akdağ, Isparta Davraz, Bolu Köroğlu Dağı, Kastamonu-Çankırı-Ilgaz, Bursa Uludağ, Kars Sarıkamış, Muğla Seki Erendağ, , Çankırı Ilgaz Kadınçayırı, Antalya Akseki, Gümüşhane Çakırgöl ve Erzincan Ergan Dağı"nda olmak üzere 19 kış sporları turizm merkezi bulunuyor. Bu turizm merkezlerinden gerek altyapı ve donanım, gerekse turist sayısı açısından özellikle Bursa-Uludağ, Erzurum-Palandöken dikkat çekerken, Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi gelişen bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın icracı bakanlık olması ve bakanında Samsun`dan olması, Akdağ’ın tanıtılması ve gelişiminde çok büyük katkıları oluyor.

Dört mevsim değerlendirilebilecek doğa güzelliğiyle yıldızı giderek parlayan Ladik Akdağ, kışları kayak turizmi, yazları ise yamaç paraşütü etkinlikleriyle yılın 12 ayında turizmin cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. 2005 yılında turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Samsun İl Özel İdaresi tarafından Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi olarak faaliyet gösteren merkezde yerli ve yabancı turistler tarafından hem kayak hem de yamaç paraşütü yapılmaya başlandı. Kar kalınlığının bu sene 60 santimetreye ulaştığı Ladik Kış Sporları ve Kayak Merkezi’de Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç`ın talimatıyla Türkiye Kayak Federasyonu tarafından gönderilen Snowtrack (Kar ezme ve Sıkıştırma Makinası) törenle yetkililere teslim edildi.

Mevcut pistlerin düzeltilerek karın sıkıştırılmasına, böylece ideal bir kayak pistinin oluşmasına yarayacak olan Snowtrack`ın bölge için çok öenmli olduğunu hatırlatan Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, “Orta Karadeniz Bölgesi’nin tek kayak merkezi olan Ladik Akdağ Kış Sporları ve Kayak Tesisleri, her geçen yıl büyüyor, gelişiyor ve böylece adını daha fazla duyuruyor. Tesisin gelişmesi yönündü Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın gösterdiği yakın ilgi ve hassasiyet meyvelerin vermeye başladı. Sayın Bakanımıza ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. “dedi. Yeni alınan kar ezme makinesinin 1 milyon TL değerinde olduğunu hatırlatan Perçi, merkezin yönetiminin genelden alınıp ilçe özel idare bünyesine verildiğini bununda merkezin sahiplenilmesinde ve gelişiminde önemli katkıları olacağını söyledi.