Avrupa Heyeti Kazan Vadisinde incelemelerde bulundu

Hakkari`nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi`nde operasyonlarda ölen 37 PKK`lıyla ilgili Belçika, Fransa ve Almanya`dan 7 kişilik heyet bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Avrupa Heyeti Kazan Vadisinde incelemelerde bulundu
Avrupa heyetinin Kazan Vadisi`nde yaptığı incemelerde bulunan bazı numuneler üzerinde çalışmalar yapıldıktan sonra rapor hazırlayıp, Avrupa Meclisi ve NATO`ya sunacağı belirtildi.Kazan Vadisi`ne giden Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Feleknas Uca, Alman parlamenter Jan Van Aken, Alman ve Fransız avukatlar Clementine Frances, Benjamin Hiller, Marie Avpert, Aledeuy Ledrein Aveco, Torre Dominulle ve tercüman Delal Gemitli`den oluşan detaylı inceleme yaptı. İncelemeler sırasında bazı numunelere rastlanıldı.

BDP`li Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar`ın da eşlik ettiği heyet adına açıklama yapan Alman Federal Parlamento Milletvekili Jan Van Aken, "Sizlerinde gördüğü gibi 1 ila 1.5 km.`lik bir alanda operasyon yapıldığı görülmektedir. Alanda bulunan bomba parçalarını incelediğimizde, kullanılan bombaların MK-82 ve MK-84 olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Buradan aldığımız örnekler ve yaptığımız gözlemleri bu alanda uzman bir heyet ile paylaşacağız. Yapacağımız incelemeleri daha sonra bir rapor halinde yayınlayacağız" dedi.Yapılan incelemelerin ardından heyet Hakkari`den ayrıldı.
Kaynak: İHA