Türkiye, Denizcilik Örgütü Konseyi`ne Yeniden Seçildi

Londra’da gerçekleştirilmekte olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 27.

Genel Kurul toplantısı çerçevesinde, IMO Konsey üyeliğine ilişkin seçimler dün yapıldı. Söz konusu seçimlerde “C” kategorisinden yeniden aday olan Türkiye, oylamaya katılan 155 üye ülkeden 126’sının oyunu alarak Konsey üyeliğine tekrar seçildi.

İki yılda bir yenilenen seçimlerde Türkiye 1999 yılından bu yana “C” kategorisinden IMO Konsey üyeliğine seçiliyor. Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, "Bu seneki seçimlerde ülkemiz önceki seçimde aldığı oyları büyük ölçüde muhafaza etmiş ve 26 ülke arasında 5. sırada Konsey’e seçilmiştir."

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin adaylığına gösterilen bu güven ve teveccüh Türkiye’nin denizcilik alanında kaydettiği somut ilerlemeler kadar çok yönlü dış politikamızın yarattığı olumlu etkinin de bir yansımasıdır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz Konsey üyeliği sırasında, denizcilik alanında sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri ile bilgi ve tecrübesi sayesinde IMO çalışmalarına ve bağlı olduğu yüksek IMO hedeflerinin ilerletilmesine yönelik somut katkılarını sürdürecektir."