Emniyet, Trafik Güvenliği İçin Ödüllü Film Yarışması Düzenliyor (özel)

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla ödüllü `kısa metrajlı film yarışması` düzenliyor.

Birinciye 15 bin lira ödül verilecek yarışmaya katılacak filmler jenerik hariç en az 30 saniye en fazla 90 saniye süreli olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından sürücülerin, yolcu ve yayaların trafik bilgi ve bilincinin artırılması, vatandaşların ilgisinin trafik güvenliğine yöneltilmesi, trafiğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesi amacıyla `kısa metrajlı film yarışması` düzenliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada elde edilecek materyallerin bilgilendirme çalışmalarında kullanılması sağlanacak. Son başvuru tarihi 6 Nisan 2012 tarihi olan 3. Karayolu Trafik Güvenliği Kısa Metrajlı (Spot) Film, Kısa Metrajlı Spot Film Senaryosu ve Afiş Tasarımı Yarışması`na başvurular emniyet müdürlükleri aracılığıyla yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, yarışmacıların katılabileceği alanlar anlatıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Yarışmaya genel olarak trafik kurallarına uymanın önemi, aşırı hız, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanımı, emniyet kemeri kullanım, kask kullanımı, çocuk oto koltuğu kullanım konularındaki eserlerle katılabilinecek. Yarışmada ayrıca sürüş esnasında cep telefonu kullanımı, yaya güvenliği, duraklama ve park etme kuralları; bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet güvenliği, karayollarında gürültü kirliliği, araçların teknik bakımı ve muayene, hatalı sollama, şerit ihlali, yaya geçitleri, üst-alt geçitler, yorgun ve uykusuz araç kullanımı, alanları konu edilecek."
Yarışmaya değerlendirme jürisinin 1. ve 2. derece yakınları dışında, gerçek – tüzel kişi ve yaş grubu gözetilmeksizin bireysel ve toplu halde herkes katılabilecek. 18 yaşından küçükler ise velilerinin imzası ile yarışmaya katılabilecek. Başvurular en geç 6 Nisan 2012 tarihi mesai bitimine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığının iletişim adresinde olacak şekilde şahsen, posta ya da kargo yolu ile ya da 30 Mart 2012 tarihine kadar İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri`ne teslim edilecek. Teslimat sırasında hazırlanan tutanağın bir nüshası yarışmacıda kalacak, diğer nüshası ise eserlerle birlikte Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığına teslim edilecek. Bu tarihlerden sonra ya da fax veya e-posta yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacağı vurgulandı.

Kısa Metrajlı Film yarışmasında birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin lira para ödülü verilecek. Jüri ödül ve teşvik ödülü ise 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Afiş tasarımı yarışmasında ise birinciye 5 bin lira, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin lira para ödülü verilecek.