`allah`ın Sadık Kulu: Barla` Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Çorum`da yeni vizyona giren Allah`ın Sadık Kulu: Barla filmi ilk gününde izlenme rekoru kırdı.

Çorum`da kapalı gişe oynayan filmi izlemeye gelen vatandaşlara kokteyl ikram edilirken salonlarda yer bulamayan bazı vatandaşlar için aralara sandalye konuldu.

Filmin gösterimine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları, Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Müftüsü Ahmet Aşık, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye`nin ilk uzun metrajlı animasyon filmi olma özelliğini taşıyan Barla 1 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Senaryo ve animasyon kalitesi ile göz dolduran "Allah`ın Sadık Kulu: Barla"nın bazı illerde yeni vizyona girmesi izleyici kitlesini artırdı. Film gösterimdeki yapımlar arasında 1. sırada, Türkiye`de gişe rekorları kıran filmler sıralamasında da ilk 10 içerisine girdi.
Çorum`da yeni vizyona giren filmin ilk gününde salonlar doldu taştı. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yapılan filmin Türkiye`nin bir dönemine ışık tutan bir çalışma olduğunu belirtti. Külcü, ``Türkiye gerçekten bir dönemi ile yüzleşmesi gereken bir ülkedir, son Dersim tartışmalarında da aynı tartışmayı bir kez daha yaşıyoruz. Bediüzzaman Said Nursi Türkiye`nin fikir hayatına gerçekten çok önemli katkılar sağlamış bir büyüğümüzdür. Bugün Türkiye`nin her yerinde onun eserleri ile insanlar aydınlanıyorlar. Bilinçli bir Türkiye`yi aydınlanmış bir Türkiye`yi onun nesli olarak görmekteyiz.`` dedi.