Vatandaş Kendi Yolunu Kendisi Açtı

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan girişimlerin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından projeye onay verilmediği gerekçesi ile rafa kaldırılan Emlak Konutları - Çevre Yolu bağlantı yolu projesini vatandaşlar kendi imkanları ile hayata geçirdi.

Vatandaş Kendi Yolunu Kendisi Açtı
Tel örgüleri yıkan ve araçları için yol açan vatandaşlar kendi yollarını kendileri yaptı

Çorlu`nun en önemli sorunlarından biri olan trafik problemine çözüm üretebilmek maksadıyla Emlak Konutları mevkiinden Çerkezköy istikametine geçiş yapmak isteyen araçların Emlak Konutları köprüsü ve Omurtak Caddesi ile şehir merkezini kullanmalarına gerek kalmaksızın Emlak Konutlarından Çevre Yoluna bağlantı sağlanabilmesi amacıyla Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmaların yarım kalması ve açılan bağlantının toprak yığınları ile kapatılmasına karşın kendi yolunu kendisiaçma girişiminde bulunan vatandaşlar Emlak Konutlarından Çevre Yoluna iki ayrı noktadan bağlantı oluşturdu. Patikayı andıran yollardan araçları ile geçen vatandaşlar Emlak Konutlarından Çevre yoluna çıkış yapıyor

Yol kenarında bulunan tel örgüleri de yıkarak kendilerine yol açan sürücüler, resmi yolun açılması gerektiğini belirtiyorlar. Çorlu Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün uzlaşamaması nedeniyle yolun açılmadığını öne süren vatandaşlar, "Artık ne şekilde çözeceklerse çözsünler. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Emlak Konutları trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Emlak Konutlarından Çerkezköy, Velimeşe, Veliköy, Marmaracık, Ulaş, Lüleburgaz ve Edirne istikametine gidecek olanlar hiç şehiriçine girmeden bağlatıyı kullanarak çevre yoluna inip hem trafiğe takılmadan hem de trafik yoğunluğunu daha da fazla arttırmadan yollarına giderler. Bu bağlantının bir an evvel açılmasını istiyoruz. Çalışmalar başlayalı aylar oldu sonradan yarım bırakıldı ve toprakla kapatıldı. Sorun her neredeyse hangi kurumdaysa bir an evvel çözsünler vatandaşların mağduriyetlerini gidersinler. Burada bazı kişilerin kendi imkanları ile açtıkları bu derme çatma yollardan çevre yoluna çıkan araçlar nedeniyle olası birkaza yaşanırsa sorumluluğunu kim alacak" diye konuştu.
Kaynak: İHA