`şike` Zanlılarının Avukatları Tahliye Talebinde Bulundu

Şike için belirlenen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis’ten geçti.

Yasa henüz resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğe girmedi ancak şike soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatları bu gerekçeyle tahliye talebinde bulundu. Savcılığın ise yasanın yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öne sürüldü.

Şike soruşturmasını yürüten savcılığın ‘sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’da yapılan değişikliği beklediği belirtildi. ‘Şike ve teşvik pirimi’ suçları için 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indiren yeni yasa Meclis’te kabul edilmişti. Henüz yürürlüğe girmeyen yasa değişikliği üzerine soruşturma savcılığı ‘yeni yasanın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesini’ bekliyor. Savcılığın yasanın yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öğrenildi.

Yasanın düzenlenmiş halinin henüz yürürlüğe girmemesine rağmen tutukluların avukatları bu gerekçeyle tahliye dilekçelerini vermeye başladı. Sabah adliyeye gelen avukatlar, İlhan Ekşioğlu, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Korcan Çelikay hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.