İhsanoğlu, Pazar Günü Kktc`yi Ziyaret Edecek

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, üst düzey temaslarda bulunmak ve İİT üye ülkeleri bakanlar düzeyinde yüksek eğitim forumu ve fuarının açılışına katılmak üzere Pazar günü KKTC`ye resmi ziyarette bulunacak.



Ekmeleddin İhsanoğlu Eylül ayında New York’ta BM Genel Kurul Toplantıları vesilesiyle İİT’nin beş gözlemci üyesinden biri olan KKTC’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir görüşme yapmış ve bu görüşmesinde Ada`ya resmi ziyarette bulunacağını belirtmişti.

Genel Sekreter’in yoğun geçecek ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Eroğlu, Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüseyin Özgürgün ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile görüşmelerde bulunması bekleniyor. Görüşmelerde hem Kıbrıs meselesinin kalıcı ve adil bir biçimde çözüme kavuşturulması yolunda gelinen aşama hakkında bilgi alınacak, hem de İİT’nin Kuzey Kıbrıs’ı Müslüman Türk toplumuna verdiği haklı destek vurgulanarak bu ilişkinin daha fazla nasıl geliştirilebileceği hususunda görüş alışverişinde bulunulacak.

İİT Genel Sekreterliği KKTC’deki yüksek nitelikli eğitim imkanlarını İİT üyesi ülkelere daha iyi tanıtmak ve bu vesileyle de KKTC’ye uluslararası alanda destek vermeyi amaçlıyor. 28 Kasım sabahı İİT üye ülkeleri bakanlar düzeyinde yüksek eğitim forumu ve fuarı, Cumhurbaşkanı’nın ve Genel Sekreter’in katılacağı bir törenle açılacak. İİT üye ülkelerinden Eğitim ve/veya Yüksek Öğretimden Sorumlu Bakanların katılmasının beklendiği toplantıya Türkiye’den Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katılacağı bildirildi.