İzmir Büyükşehir operasyonunda 19 zanlı adliyeye sevk edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne düzenlenen operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alınan 19 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Zanlıların yakınları, emniyetten çıkışları sırasında el sallayarak ve slogan atarak destek verdi.

Sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilenler arasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Çağlar Haspolat ve "Kubilay" filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı`nın da bulunduğu öğrenildi.

Geçen salı günü düzenlenen operasyonda, aralarında belediye üst düzey bürokratlarının da bulunduğu 44 kişi ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, belgede sahtecilik, tehdit, nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma gibi iddialarla gözaltına alınmış, ilk gün adliyeye sevk edilen beş kişiden üçü tutuklanmıştı. Dün (24 Kasım) adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden de sekizinin tutuklanmasıyla ikinci dalga operasyonda tutuklu sayısı 11`e çıktı. Gözaltına alınanlardan 14 kişi ise serbest bırakıldı.