Gaziantep`te Hüzünlü Öğretmenler Günü Kutlaması

Gaziantep`te 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen programda, Van depreminde çok sayıda öğretmenin hayatını kaybetmesinden dolayı duygulu anlar yaşandı.

Gaziantep`te Hüzünlü Öğretmenler Günü Kutlaması
Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi`nde (ŞKM) gerçekleşen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Aslan, Milli Eğitim İl Müdürü Ekrem Serin, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuş, İl Müftüsü Ahmet Bulut, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Van depreminde hayatlarını kaybeden 63 öğretmen için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başladı. Programda bazı emekli öğretmenler duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Bazı öğretmenler ise günün anlamına binaen şiirler okudular. Bazı öğretmen adayları ise davetliler huzurunda Türk bayrağına el basıp yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar. Daha sonra davetlilere yaklaşık 4 ay önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şehitkamil ilçe Milli Eğitim MüdürüÖmer Çam ve Van depreminde şehit olan 63 öğretmen için hazırlanan slayt gösterisi izletildi. Ömer Çam`ın yakınları ve mesai arkadaşları izledikleri kısa film karşısında duygulu anlar yaşadı. Slayt gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Yurdakul, Ömer Çam`ın eşi Adile Çam`a çiçek ve plaket takdim etti. Program emekli öğretmenlere plaketlerinin verilmesiyle devam etti

Programda bir konuşma yapan Ekrem Serin ise, Van depreminde hayatlarını kaybeden 63 şehit öğretmeni ve merhum Ömer Çam`ı minnetle andıklarını söyledi. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Serin, "Eğitim camiası olarak, meslek hayatlarının henüz çok başında olan gencecik öğretmenlerimizi geçen ay Van depreminde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Birçoğu Van`a yeni tayin olan ve öğrencileri için bir şeyler yapmanın telaşıyla, heyecanıyla meşgulken aramızdan ayrılan sevgiliöğretmenlerimize ve hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah`tan rahmet kederli ailelerine ve eğitim camiasına sabırlar diliyorum. Temenni ediyorum ki, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, ailelerimiz bir daha böyle acı yaşamasınlar. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır" dedi.
Kaynak: İHA